Tamer Heper Geri alamayacaksınız
HABERİ PAYLAŞ

Geri alamayacaksınız

Haberin Devamı

Bize miras kalan iki kardeşiz. Biz kardeşler arasında hisse devri yaparsak nasıl bir problem yaşarız? Sonradan haklar geri alınabilir mi? C.İ.

Miras hisseleri neleri kapsıyor bunları bilmek gerekir. Bunlar arasında menkul olabilir, gayrimenkul olabilir. Menkuller yani taşınabilir malvarlığının mülkiyeti teslimle geçer. Dolayısı ile hissenizi devredeceğiniz malvarlığı içinde menkuller varsa bunu diğer mirasçı olan kardeşinize teslimle mülkiyetini de devretmiş olursunuz. Ancak bu mallar üzerinde hisseniz bulunduğu için sadece teslimle işi bitirmenizi önermeyeceğim, bunun için aranızda bir sözleşme yapmanızı tavsiye ederim.

[[HAFTAYA]]

Bu sözleşmenin yazılı olması yeterlidir, özel bir şekli yoktur. Malvarlığı içinde gayrimenkuller bulunabilir. Bunları öncelikle tapuya veraset ilamını ibraz ile miras bırakanın adına olan kaydı sildirip kendi ardınıza tescil ettireceksiniz. Sonra yine tapu dairesinde miras payını, kardeşiniz adına tescil ettireceksiniz. Bunun için ikiniz de tapu dairesine gidip bu işlemi yapacaksınız. Bu satış sureti ile olabilir, bağış sureti ile olabilir. Satış yapacaksanız, asgari beyan değeri üzerinden harç ödeyeceksiniz. Bağış yapacaksanız, bir miktar harca ilaveten Veraset ve İntikal Vergisi çerçevesinde intikale ait vergiyi ödeyeceksiniz. Bu vergi üç sene içinde altı taksitte ödenecek. Karar sizin. Bu işlemler yapıldıktan sonra artık geri almak söz konusu değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder