Tamer Heper Her şey parayla
HABERİ PAYLAŞ

Her şey parayla

Haberin Devamı

Bir sitede daire sahibiyim. Aidat borcum olduğu için icraya verildim, benimle birlikte 138 kişi daha icraya verildi. Ben parayı icraya ödedim ancak yönetimin avukatı icradan paraları çektiği halde yönetime ödememiş, bir kere daha takibe uğradım. Ancak olay ortaya çıktı, avukat takipten feragat etti, savcılığa suç duyurusunda bulundum. Şimdi, yönetimin feragat hakkı var mı? Avukat için savcılık ve bakanlık takibe gerek yoktur kararı vermiş idare mahkemesine gitmem gerekirmiş. İdare mahkemesinde dava açmak paralı mı? Kat mülkiyetinde, fakir kat malikinden aidat alınmaz diye bir madde var mı? M.T.

Okuyucumun sorusunun iki cephesi var, biri idari, diğeri adli. Önce idari: Bir avukat hakkında ceza takibi yapılabilmesi için Adalet Bakanlığı’nın izni gerekir. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü izin verirse avukat hakkında takibat yapılır, vermezse yapılamaz. Sizin olayınızda bakanlık izin vermemiş. Bunun için idari dava açıp bakanlığın kararının iptalini talep etmek gerekir.

[[HAFTAYA]]

Size söylenen budur ve idari dava açmak da paraya dayanır. Bu idari yönden yanıttı, şimdi adli yönden yanıt: Sizin icra dairesine yatırdığınız para yönetime gitmedi, avukatta kaldı ise ve bu nedenle bir zarar doğdu ise bu zararın tazminini avukattan isteyebilirsiniz. Ancak ikinci takip feragat ile sonuçlandığına göre sizin herhangi bir maddi zararınızın olduğunu sanmıyorum. Dolayısı ile de talep edilecek bir tazminat yok. Binada bağımsız bölüm maliki olan kişinin fakirliği nedeni ile kendisinden aidat alınmayacağına dair hiçbir yerde hüküm yok. Kat mülkiyeti mevzuatına tabi binalarda tüm bağımsız bölüm malikleri özel bir anlaşma yok ise bağımsız bölümlerinin arsa payı oranında ortak giderlere katılır. Dolayısı ile siz de katılacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder