Tamer Heper Hukuki bir ihtilaf
HABERİ PAYLAŞ

Hukuki bir ihtilaf

Daire sahibi olduğum binaya bina sahibi baz istasyonu taktırdı. Ancak bizlere herhangi bir ücret ödemedi. Binamız biraz eski kentsel dönüşüme girebilir. Bu durumda

[[HAFTAYA]]

baz istasyonu sahibi benden de tazminat isteyebilir mi? Binamızda yönetici yok ama taktıran kişi tüm paraları almakla suç işlemiş olmuyor mu? E.Ö.

Önce kavramlar konusundaki tereddüdü gidermek lazım. Bina sahibi diye bir tabir kullanıyorsunuz, bina sahibi deyince anlaşılan binanın tümü bir kişinin ve siz kiracısınız. Ancak dairem var da diyorsunuz. Bu halde kiracı değil maliksiniz ve binada kat mülkiyeti var. Bu halde de baz istasyonu taktıran bina sahibi değil muhtemelen kat maliki. Ben de buna göre yanıt vereceğim. Birincisi, binaya baz istasyonu taktırmak demek binanın ortak alanını amacına aykırı kullanmak demek. Bunu tek başına alacağı bir kararla yapamaz.

Haberin Devamı

Bu ihtimale göre; siz ortak alanların yasaya aykırı işgal edildiği gerekçesi ile baz istasyonunun kaldırılmasını talep edebilirsiniz. İkincisi, şayet bina içinde baz istasyonunun ortak alana takılabileceği yönünde yasal nisapla alınmış bir karar varsa bu takdirde geliri ortaktır ve her bağımsız bölüm malikine arsa payı oranında gelir payı düşer. Bunu talep edebilirsiniz. Şayet birinci ihtimalde olduğu şekilde bir daire sahibi (sizin tabirinizle bina sahibi) bu yeri kendi insiyatifi ile kiraya verdi de bir gün binanın yıkılması gerekli olacak ise bunun sorumlusu baz istasyonu sahibine karşı kendisidir.

Ama kat maliklerinin kararı ile bu iş yapıldı ise elbette kat malikleridir. Bina sahibi dediğiniz kişi parayı alıp sizlere vermedi ise bunda bir suç unsuru olacağını düşünmüyorum, bu husus ancak hukuki bir ihtilaf konusu olur. Son olarak bir hususu daha hatırlatmak istiyorum. Yerleşim yerlerine çok yakın baz istasyonlarının sağlığa olan olumsuz etkileri tartışma konusudur.

Sağlığı olumsuz etkilediği iddiaları vardır, bu hususun da düşünülmesinde ve araştırılmasında da yarar vardır. 5 milyon euro’luk yatırım Özellikle masa başında çalışanların şikayet ettiği kas iskelet sistemine ve omurga hastalıklarına bağlı rahatsızlıklara karşı özel fizik tedavi merkezi kuruldu. Dört büyük şehirdeki hastane ve merkezleriyle zincir haline gelen Romatem’in 5 milyon euro’luk yatırımla hayata geçirdiği fizik tedavi merkezi Etiler Romatem, işgücü kayıplarını da beraberinde getiren durumlar için ‘Ofiste Sağlık’ projesini başlattı. Beşincisi Etiler’de Proje kapsamında Etiler Romatem’de koruyucu önlemler ve yaşanan şikayetler için işyerinde tedavi imkanı gibi konularda hizmet verilecek.

Haberin Devamı

Romatem Başkanı Dr. Köksal Holoğlu “Kocaeli, Samsun, Bursa ve İstanbul-Bostancı’dan sonra beşinci yatırımımızı Etiler’de hayata geçirdik. Etiler Romatem, Avrupa ve Ortadoğu’dan gelen hastaların yanı sıra aktif çalışma hayatındaki hastalara da işyerlerinde tedavi imkanı sunacak” diye konuştu. 400 çalışan ile 2014’te 60 bin hastaya hizmet verdiklerini belirten Köksal Holoğlu, “Bunun yüzde 60’ını yurtdışından gelen hastalar oluşturuyor” dedi. Çalışma hayatında sıkça karşılaşılan ‘spor

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder