Tamer Heper İhtilafınız mahkemeye yansır
HABERİ PAYLAŞ

İhtilafınız mahkemeye yansır

15 bağımsız bölümlü bir binada daire sahibiyim. Binamızın sekiz dairesi yaşlı bir hanıma ait. Tüm daireleri kirada. Bu hanım yüzünden binada yönetici yok, seçtirmiyor ve gerektiğinde ortak giderlere katılmıyor. Binamızın çatısı akıyor bu hanım yüzünden yaptıramıyoruz. Bize bir çözüm önerir misiniz? * Y.K.

15 daireli bir binada sekiz daireye sahip biri, bütün dairelerden kira alırken, ortak gidere katılmaması acaba nasıl izah edilir? Bakın, çaresiz değilsiniz ama çare aramayı bugüne kadar ihmal etmişsiniz. Çare şu: Sizler beş kişinin imzası ile kat maliklerini toplantıya çağıracaksınız. Toplantı gündeminde yönetici seçimi olacak. Birinci toplantıda sayı ve arsa payı çoğunluğu olmadığı takdirde ikinci toplantı için 15 gün içinde bir tarih belirleyeceksiniz. İkinci toplantıda da yönetici seçemediğiniz takdirde bu defa bulunduğunuz yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurup, binanıza yönetici tayin edilmesini isteyeceksiniz. Bu durumda binanızın yöneticisi bulunacak.

Haberin Devamı

Geleyim aidat ödenmemesine. Binanıza yönetici atandıktan sonra yönetici bir işletme projesi yapacak. İşletme projesinde belirtilen aidatların ödenmesi zorunludur. Ödenmeyen aylar için aylık yüzde 5 gecikme tazminatı alacaksınız. Yine ödenmezse, bu hanım aleyhine yönetici icra takibi başlatacak ve gerekirse dairelerine haciz tatbik edeceksiniz. Çatı akıntısından söz etmişsiniz. Bunlar işletme projesi dışında ortaya çıkan arızalardır ki bunların da giderilmesi için yapılan masraf, ortak giderlerden karşılanır. Bunlar için de yapacağınız işlem aynıdır. Bu hanım da masraflara katılacaktır, katılmazsa yönetici tarafından icra takibine konu yapılacaktır. Yalnız çatı akması veya buna benzer onarımların yapılmasından önce bunların mahkemece tespitini yaptırırsanız, bu hanımı hukuki yollardan takip ettiğinizde sizin için kolaylık olur.

[[HAFTAYA]]

Sıradaki haber yükleniyor...
holder