Tamer Heper İki gruptan biri duruyor
HABERİ PAYLAŞ

İki gruptan biri duruyor

Haberin Devamı

2005 yılında babamı kaybettim ancak annem ve kardeşlerim babamdan kalan malların üzerine yattılar. Bana bir şey vermiyorlar. Ne tavsiye edersiniz? M.Ş.

Bir hukukçu olarak size “Hakkınızı arayın” diyeceğim. Buna karşın siz de buluyorum ki “Peki nasıl?” diyeceksiniz. Şöyle: Burada terekedeki malları ikiye ayırmam lazım. Birincisi tescilli, yani kaydı kuydu olan mallar, ikincisi kaydı olmayan mallar. Kaydı kuydu olanlar diye halk ağzı işaret ettiğim mallar tapulu gayrimenkuller ile bankadaki paralardır.

[[HAFTAYA]]

Bunlara sahip olabilmeleri için sizin bulunmanız şart. Siz olmadan gayrimenkulleri satamazlar, olsa olsa kullanırlar. Siz ge geçmiş beş yıllık kullanma bedeli talep edersiniz ama gayrimenkuldeki ortaklığınız mevcuttur. Bankadaki para da orada duruyordur. Çünkü eskiden bankalar şubelerindeki paradan veraset ilamındaki hisseyi düşen miktarı mirasçıya ödüyorlardı. Sonra “Bu parayı ne kadar geç ödersek o kadar kârdayız” düşüncesi ile tüm mirasçılar birlikte gelmeden ödememeye başladılar. Yani bankadaki para da duruyor. Geleyim kaydı kuydu olmayan mallara, yani evde, yastık altındaki değerli maden ve paraya. İşte buna sahip olmanız zor. Miktarını ve cinsini bilemezsiniz, kapanın elinde kalır. Onun için siz birinci grubu kurtarmaya bakın. Tapu kayıtlarını bulun ve tapu dairesinde inceleyin. Kullanma bedeli için ise dava açacaksınız ve ecrimisil talep edeceksiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder