Tamer Heper İki misli ödersiniz
HABERİ PAYLAŞ

İki misli ödersiniz

Haberin Devamı

Yazlık bir sitede ikiz villalardan ikisini aldım ve birleştirdim. İkisini birlikte kullanıyorum. Tek su ve elektrik sayacım var. Sitede bekçi parası toplanıyor. Ben tek bekçi parası mı ödeyeceğim iki bekçi parası mı? K.K.

Sitenizde kat mülkiyetinin kurulduğunu sorunuzda ifade etmişsiniz. Dolayısı ile sizin bu yerde iki bağımsız bölümünüz var. Biliyorsunuz kat mülkiyeti mevzuatının uygulandığı binalarda birim, bağımsız bölümdür. Aidatlar ve ortak giderler bağımsız bölüm hesabı ile ödenir. Dolayısı ile sizin bu yerde iki bağımsız bölümünüz var. Şayet iki bağımsız bölümünüz bitişik yapıda yani ikiz dubleks olmasaydı da sitenin ayrı ayrı yerlerinde iki bağımsız bölüme sahip olsaydınız, aynı soruyu soracak mıydınız?

[[HAFTAYA]]

Bana öyle geliyor ki sormayacaktınız. İki bağımsız bölüm için ayrı ayrı aidat ödeyecektiniz. Burada soru sormayı gerektiren husus bitişik dairelerin birleştirilip, tek hacim olarak kullanılmasıdır. Ancak yukarıda anlattığım gibi olaya hacim açısından değil bağımsız bölüm açısından bakacaksınız ve her masrafa iki bağımsız bölüm hesabı ile katılacaksınız.

Geçen gün açıkladım, yönetim planında başkaca bir ödeme sistemi kabul olunmamış ise bekçi ücretleri eşit olarak paylaşılır. Demek ki siz iki misli bekçi ücreti ödeyeceksiniz.

Spor falan değil

Geçen gün gazetemize de yansıyan bir haber ‘boynuz boyu 123 santim olan geyiğin avcı tarafından vurulduğu’ idi. Haber fotoğraflı olarak verilmiş, avcı da öldürdüğü geyiğin arkasında poz vermişti. Çok isabetli olarak haber başlığı ‘Çok yazık oldu’ şeklindeydi. Hem isabetli hem de uyarıcı bir başlık. Evet çok yazık. Bizler yaban hayvanlarımızın yaşaması için neredeyse kendilerine ricada bulunuyorken birileri gidip bunları öldürüp keyif alabiliyor. Buna suskun kalmak mümkün mü? Bunun adı da ‘av sporu’. Lütfen avcılar alınmasın ama zararsız bir hayvanı, teknolojinin son ürünü silahlarla vurup öldürmek BANA GÖRE spor falan değil. Atıcılıkta maharetini göstermek istiyorsan atıcılıkla ilgili sporlar var, git yap, hevesini al. Ancak o canım hayvanların canına kıyma. Bizler sokaktaki kedi köpekler için bile “Kapının önüne bir kap su koy, bu hayvanlar yaşasın” diyoruz, sen gidip ülkenin ortak değeri olan o canım geyiği öldürüp poz veriyorsun. Ben bunu kabul edemem. Bu yazımı da hukuki bir soru olmadan can acısı ile kaleme aldım. Evet çok yazık olmuş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder