Tamer Heper İptal davası açıldı mı?
HABERİ PAYLAŞ

İptal davası açıldı mı?

133 üyeli bir kooperatife üyeyim, kooperatif 2011’de tasfiye kararı aldı, 2012’de yönetim kurulu değişti ve aidatlar yüzde 100 artırıldı. Ancak 15 kişi bu artırımı kabul etmedik. “Tasfiyeye girmiş kooperatif yatırım yapamaz, sadece tasfiye işlerini yapar” dedik ama icraya verildik. İcra takibine itiraz ettik, iş dava safhasına geldi. Önce davayı kazandım ama kooperatif vekili itiraz etti, sonraki davaya trafik nedeni ile geciktim hakim aleyhime karar vermiş ama diğer ortakların davası devam ediyor. Bu dudumda ne yapabilirim? N.Ö.

Haberin Devamı

Size yardım etmeyi çok isterdim zira insanların toplu halde zarara uğratıldığı kurumlardan biri de kooperatiflerdir. Evet sizin dediğiniz gibi tasfiyeye girmiş bir kooperatifte tasfiye kurulu ancak kooperatifin tasfiyesini yapar, yeni yatırım yapmaz.

Ancak tasfiye için de bir miktar masraf gerekir. Bunlar toplanır. Ancak sizin olayınızdaki gelişmeler biraz farklılık arzediyor. Zira anlattığınız dava safhası biraz karışık. Öncelikle siz davayı kazanmışsınız ama sonra kaybediyorsunuz.

Kaybettiğinizi de mesela temyizde aleyhinize gelen bir bozma kararına bağlamamışsınız da trafikteki gecikmeye bağlamışsınız. Peki önce kazandınız ise nerede kaybettiniz? Bunu bilmek gerekir.

Sonra ‘sizin davanız aleyhe bitmiş ama diğerlerinki devam ediyor’. Bunların hukuki cephesinin incelenerek sizin olayınızın çözülmesi lazım. Mesela aleyhinize verilen kararın temyizi imkanı yok mu? Var ise temyiz ederek Yargıtay’a göndermek gerekecek.

(Bazı davalarda temyiz hakkı yoktur.) Her ortak için ayrı dava mı açıldı? Ayrı dava açıldı ise sizinkinin bitip onlarınkinin devam ediyor olması mümkün. Sonra sizler para toplanma kararına itiraz ettiniz de genel kurulun bu maddesinin iptalini dava ettiniz mi? Bütün bu hususlar açıklığa kavuştuktan sonra size net bir yanıt verilebilir. Bu nedenle olaya tam vakıf olmadığım için sizi yanıltıcı bir yanıt vermek istemiyorum. Ben durumunuzu bir meslektaşımla müzakere etmenizde yarar görüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder