Tamer Heper Kalabalık bir grupsunuz
HABERİ PAYLAŞ

Kalabalık bir grupsunuz

Haberin Devamı

Annemin ilk evliliğinden biz beş kardeş hayattayız. Annemin ikinci evliliğinden de dört çocuğu oldu. İkinci eşi annemden önce öldü ve gayrimenkullerini miras olarak bıraktı. Şimdi de annem vefat etti. İkinci eşinden kendisine kalan mallardan biz de istifade edebilir miyiz? F.K.

Annenizin ikinci eşi vefat ettiğinde malları şöyle bölüşüldü: İkinci eşe ait gayrimenkullerin dörtte biri annenize geri kalan dörtte üçü de kendi çocuklarına yani dört çocuğuna kaldı. Yani ikinci eşin malvarlığının dörtte biri eşinin ölümü anında artık annenizin. Şimdi de anneniz öldüğünde annenize ait malvarlığı paylaşılacak. Bu durumda annenize ait tüm malvarlığı toplam dokuz kardeş arasında eşit olarak paylaşılacak.

[[HAFTAYA]]

Bunların arasında ikinci eşinden annenize intikal eden o dörtte bir malvarlığı da var. Demek ki ikinci eşten kalan malvarlığının annenize kalan dörtte biri artık annenizin malvarlığı içinde bulunduğu için bunlardan siz de istifade edeceksiniz ancak ilk eşinden olan veya ikinci eşinden olan çocuk ayrımı yapılmaksızın bu malvarlığı dokuz çocuk arasında eşit olarak paylaşılacak. Sorunuz “İstifade edebilir miyiz?” şeklinde. Sanki sadece yararlanabilir miyiz gibi bir hava var. Bırakın yararlanmayı bu mallar hisseniz oranında sizin. Olayınızda akılları kırıştıracak husus şu olabilir: Şayet anneniz önce ölseydi ve ikinci eşi sonra ölseydi ne olacaktı? İşte bu durumda sizin ikinci eşin malları üzerinde herhangi bir hakkınız olmayacaktı. Hatta bir miktar da kaybınız olacaktı. Bu durumda var ise annenizin malvarlığının dörtte biri ikinci eşe geçmiş olacaktı. Bir ihtimal aklınızı karıştıran bu husustu diye düşündüğüm için bu açıklamayı yapmayı da uygun buldum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder