Tamer Heper Kiracı, imza atan kişi
HABERİ PAYLAŞ

Kiracı, imza atan kişi

Sahibi bulunduğum işyerini bir şirkete kiraya verdim. Kira sözleşmesinin ‘kiracı’ bölümünde şirket ünvanı veya kaşesi yok. Sadece bir şahıs ismi yazılı, şirkete ait bir yetki belgesi de olmadan bu şahıs tarafından imzalandı. Hukuki girişimde bulunmak için şirketi mi muhatap alacağım şahsı mı? M. F.

Kira sözleşmelerinde kiralayan ile kiracının imzası bulunur. Taraflardan biri hükmi şahıs ise yani sizin örnekte olduğu gibi bir şirket ise imza hanesinde şirketin ünvanı bulunmalıdır. Ayrıca o şirketi temsil eden kişinin yetkisini gösterir bir de belge almakta yarar vardır. Şirketi temsil eden kişi şirket ünvanı altına imza atar. Bu halde sözleşmede şirket taraf olur.

Haberin Devamı

Şirket ünvanı veya şirket kaşesi olmadan sözleşmeyi şahıs imzaladı ise artık kiracı o şahıstır. Sizin de kiracınız ve muhatabınız o şahıstır. Yapacağınız herhangi bir muamelede bu şahsı taraf olarak kabul edeceksiniz.

Ancak bu tür sözleşmeler yaparken bir meslektaşıma danışmakta yarar vardır. Zira basit bir kira sözleşmesidir deyip olayı hafife almamalıdır. Her kira sözleşmesinin kendine has özellikleri olabilir. Bunlara bilinçli yaklaşılmaz ise yıllar sürecek ihtilaflar yaşanabilir.

Bir de ödenmeyen aidatları sormuşsunuz, ödenmeyen aidatlardan hem malik hem kiracı müteselsil sorumludur. Yönetim her ikinizden de talep edebilir. Ancak kira sözleşmesinde bu giderlerin kiracıya ait olduğu yazılı ise bu halde siz bunları ödedikten sonra kiracınıza başvuracaksınız ve gerekli hukuki işlemleri yapacaksınız

Sıradaki haber yükleniyor...
holder