Tamer Heper Kredi alırken sigorta mecburi değil
HABERİ PAYLAŞ

Kredi alırken sigorta mecburi değil

Babamın verdiği vekalet ile bankadan kredi çektim. Banka mecburen babamı hayat sigortası yaptı ve 2506 TL poliçe bedelini verdiği krediden kesti. Kredi ödemesi tamamlanmadan babam öldü. Bu nedenle de hayat sigortasından para beklerken banka sigortanın ret yanıtını verdi ve bizlerden şimdi hem geri kalan kredi borcunu hem sigorta poliçe bedelini hem de noter ihtarnamesinin bedelini istiyor. Biz de bir başka yerden borç para bulduk bunları ödedik. Şimdi geri alabilir miyiz?H.İ.

Tüm okuyucularıma önce şunu hatırlatayım. Kredi kullanırken hayat sigortası yapılması mecburi değil. Okuyucum da sorusu içinde ‘mecburi olan’ gibi bir söz sarfetmiş, hayır mecburi değil. Zaten sözleşmenin ön bilgi bölümünde bunun mecburi olmadığının yazılması lazım.

Haberin Devamı

Bankalar bunu bir yere yazıyor ama daha bunu kredi isteyene teslim etmeden hayat sigortası poliçesini hazırlatıyor. Hayat sigortası yapıldı diyelim peki hasar bedelinin niye reddolduğunun açıklanması lazım, böyle bir durumda öncelikle banka değil sigorta şirketi sizin muhatabınızdır. Evet, banka kredi sözleşmesine poliçe bedelinin kendilerine rehnedildiğini yazar, bu tamam ama bunun bankaya da ödenmemesinin zararı size dokunacağı için muhatabınız sigorta şirketidir. Bankaya gelince, hesabı kat etme hakkını saklı tuttukları için her fırsatta bunu yapabilirler ancak ihtarname masrafı gibi masrafları sizden almamaları gerekir.

[[HAFTAYA]]

Ancak dosya için 1000 lira civarında para alan biri bunu talep etmez mi? Acaba diyorum bu hususları bir de bir meslektaşıma inceletseniz. Örneğin kat ihtarının gerekçesini, faiz hesabının doğru olup olmadığını, sigorta şirketinin davranışını bir meslektaşım elden geçirsin. Umarın size bunların içinden bir hukuki yol çıkarır.

Gelmez

Kızımın borcundan dolayı benim evime haciz gelir mi? G

Bütün mail bu kadar. Derdini bu kadar kısa anlatana karşı da saygı duydum. Şimdi ben de bir rekor kırayım: “Hayır gelmez.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder