Tamer Heper Mahkemeden karar alın
HABERİ PAYLAŞ

Mahkemeden karar alın

Haberin Devamı

Eşimden boşandım. Mahkeme kararı ile eşime ve iki kızıma nafaka ödüyorum. Şimdi eşim biriyle nikahsız yaşıyor, kızlarımdan biri ise memuriyete başlamış. Bunlara zor şartlarla nafaka ödemekte olduğumdan eşime ve işe başlayan kızıma nafaka ödemek istemiyorum. Bunun yolu nedir? Kendiliğimden kessem olur mu? K.N.

Eşinize ve çocuklarınıza bağlanacak nafakaya ve miktarına hakim karar vermiştir. Hakimin kararının olduğu bir yerde bunun değiştirilmesi veya kaldırılması da hakim kararına bağlıdır. Dolayısı ile sizin nafakaları kaldırtma isteğinizi hakim değerlendirecektir.

[[HAFTAYA]]

Bu nedenle mahkemeye başvurabilir ve yeni durumu izah ederek ve sonradan da ispat ederek nafakanın kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Aile hukuku konularında aile mahkemesi hakiminin geniş takdir yetkisi var. Anlattığınız olaylar durumunuzun değişmesi için uygun ortamlardır. Mahkemede bunları belgeleyerek nafakanın kaldırılması talebinde bulunacaksınız. Bundan sonrası hakimin takdirinde. Kendiliğinizden kaldırmayı denemeyin, sonuçta hapis cezası ile de karşılaşabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder