Tamer Heper Mahsup mümkün
HABERİ PAYLAŞ

Mahsup mümkün

Bir yıl önce bir daire aldım ve taşındım. Yönetici benden her ay aidatını muntazam alıyordu. Ancak binada onarım gerektiren şeyler oldu, örneğin otomat bozuldu. Bunun gibi birkaç onarım yapılmadı. Ben de şimdi aidatlarımı ödemiyorum. Bir zararım olur mu? Ayrıca zemin daire ile üst katların aidatı aynı olur mu? M.G.

Bir binada bağımsız bölüm malikleri aidatlarını ödemek zorundadır. Bazı arızalar olduğu için aidat ödememek olmaz. Ancak bunun bazı istisnaları var. Örneğin acil ihtiyaç olduğu halde onarılmayan sistemlerin onarımını siz yapmışsanız, bunun için yaptığınız masrafı aidata mahsup edebilirsiniz. Ancak bu, ‘aidat ödememe’ anlamına gelmez.

Haberin Devamı

Aidat için ödenecek parayı onarım için harcadınız anlamına gelir. Ama sizin gibi aidatı kesen birinin ayrıca aylık yüzde 5 gecikme tazminatı ödemesi gerekir. Bu nedenle aidatınızı ödeyin, yöneticiyi onarım için zorlayın. O hâlâ yaptırmaz ise siz yaptırın o zaman aidata mahsup edin.

Zemin daire ile üst katların aidatı aynı olur mu? Yönetim planında başka türlü anlaşma olmadıkça kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi ücretleri eşit ödenir. Bunların dışındaki giderler arsa payı oranında ödenir. Yani siz alt kat-üst kat diye bakmayacaksınız. Arsa payı olarak bakacaksınız. Yukarıdaki dört kalem giderin dışındakileri arsa payı oranında bölüşeceksiniz. Bu halde de alt kat ile üst kat arasında değil, belki aynı kattaki iki daire arasında dahi aidat farklı çıkacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder