Tamer Heper Önce veraset ilamı alın
HABERİ PAYLAŞ

Önce veraset ilamı alın

Haberin Devamı

Büyükannem öz, dedem ise üveydi. Önce dedem öldü, onun çocukları yoktu. Sonra büyükanne öldü, iki çocuğu vardı, biri babam diğeri halam. Sonra da babam öldü. Geri kalan mirasçı sayısı 12-13. Miras olarak da değerli bir gayrimenkul kaldı. Gayrimenkulün satışı veya kullanımı konusunda mirasçılarla anlaşamıyoruz. Bizim payımız kaçtır? Malın paylaşımını nasıl yaparız? K.K.

Öncelikle sizin ve diğer mirasçıların aile tablosunun çıkarılması gerekir ki kime ne kadar miras payı düştüğü görülsün. Bunun için aile tablosunun tam olarak bilinmesi ve doğru bir tablonun çıkarılması şart olduğu gibi ölüm tarihlerinin de tam olarak bilinmesi şarttır. Zira olayda üvey babanın ölümünde yeğenlerin devrede olduğu görülüyor.

[[HAFTAYA]]

Ancak önce o öldüğü için büyükanne de mirasta önemli paya sahip ve bu yolla babanıza geçen hisse var. Tabii ki ondan da size. Şimdi bunun hesabını yapmak için her ne kadar aile tablosunun ve ölüm tarihlerinin tam olarak bilinmesi gerektiğini söylüyor isem de, sizin öncelikle yapmanız gereken şey gayrimenkulün paylaşımı konusunda ihtilafa girmek değil, mahkemeye başvurarak veraset ilamı almanızdır. Veraset ilamı artık noterlerden de alınabiliniyor ancak karışık aile tablosu karşısında noterler vermemeyi tercih ediyor. Bu nedenle bizin yapacağınız şey mahkemeye başvurup veraset ilamı almanızdır. Alacağınız veraset ilamında mirasçıların miras payları belirtilecektir ve siz de yasal olarak ne kadar hisseye sahip olacağınızı bileceksiniz. Ondan sonra hukuken neler yapılacağı konusu gündeme gelir. Yapılabilecek şeyler, bu gayrimenkulden yararlananlardan ecrimisil talep etmek veya ortaklığın giderilmesi talebi ile dava açarak şayet gayrimenkul paylaşılabiliyor ise paylaşımını talep etmek veya paylaşılamıyor ise satılıp parasının paylaşılmasını talep etmektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder