Tamer Heper Oybirliği ile karar alın
HABERİ PAYLAŞ

Oybirliği ile karar alın

Haberin Devamı

Bir problemimiz var. bu problemi sizin vereceğiniz bilgi çerçevesinde çözeceğiz, zira size güvenimiz sonsuz. Binamız yapılırken kamu arazisine taşmış, biz burası için ecrimisil ödüyoruz. Bu yeri satın alma imkanımız var. Bunun için çoğunlukla karar almak yeter mi? İ.T.

Biliyorsunuz kat mülkiyetini ilgilendiren konularda muhtelif karar oranları var. Bunlar yasada sayılmış. Sizinki bayağı önemli ve bayağı masraflı. Bunun için yasada açıkça ‘birleştirilecek yeni bir parsel alımı için karar şu oranla alınır’ diye bir madde yok. Ancak benzer maddelerden yararlanmak mümkün. Örneğin bunlar için Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 44 ve 45’inci maddelerine bakmak gerekir.

[[HAFTAYA]]

Anayapının üzerine yeni kat çıkılması, belli bağımsız bölümlerin genişletilmesi, binaya ilave yapılması, arsanın bölünmesi, ana gayrimenkulün bir hakla kayıtlanması gibi önemli işlerde oybirliği şartı aranır. Sizin olayınızda da yeni bir parsel alınacak ve buna tahminimce ortak giderlere nisbetle yüksek bir bedel ödenecek. Sonra da bu taşma proje dışı bir yapılaşma nedeni ile olmuşsa belki proje tadilatı gerekecek belki bir tevhit işlemi yapılacak. Dolayısı ile yapılacak işlemler doğrudan doğruya mülkiyeti ilgilendiren işlemler olmakla burada da tüm bağımsız bölüm maliklerinin oyunun alınması gerekecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder