Tamer Heper Sabır diliyorum
HABERİ PAYLAŞ

Sabır diliyorum

2003 yılında bir kazaya karıştım, sekizde üç ben kusurluyum, sekizde beş karşı taraf kusurlu. Davamız hâlâ sürüyor. Ne yapmamı önerirsiniz? A.A.

Ne yapmanızı önermeden önce sizin bir rekortmen olduğunuzu hatırlatmak isterim. 2014 yılında olduğumuza göre davanız 11 yıldır sonuçlanmıyor, bence bu bir trafik kazası davası için rekordur. Gayrimenkullerle ilgili davaların onlarca yıl sürdüğünü bilirim. Bunu artık kanıksadık. Ancak bir trafik kazası davasının 11 yıldır sürmesini akıl almıyor. Böyle bir durumda ne yapılır? Size ne önerilir?

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Böyle bir durumda size sabır dilenir, davanın sonucunu beklemeniz önerilir, başka da söylenecek söz bulunmaz. Bir trafik kazasında iki tür dava söz konusu olur, bunlardan biri ceza davası, diğeri tazminata konu hukuk davasıdır. Bir ceza davası 14 yıl sürmez, biter. Bitmese bile süre açısından düşer. Sizin davanızın tazminat davası olduğunu tahmin ederek yanıt veriyorum. Üstelik sekizde üçlük bir kusurda da büyük rakamlar söz konusu olmaz. Bu rakamların bir kısmı ya kasko poliçesi ile veya mecburi olan trafik sigortası ile karşılanır. Size önerimi yukarıda yaptım, sabır diliyorum, sonucu bekleyin, karşınıza şayak bir dert çıkmayacağı kanaatindeyim. Şayet dava sonucu alacaklı çıkarsanız da yine sigorta şirketini muhatap alın, sekizde beş kusurlu vatandaşın 11 sene içinde mali durumunun ne olduğunu bilme imkanı yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder