Tamer Heper Satış işlemi tamam
HABERİ PAYLAŞ

Satış işlemi tamam

Eşim dört kardeş. Babalarından kalma bir apartmanları var. En küçük kardeş bankadan kredi kullanıp duruyor. Bir gün ne maksatla olduğunu bilmediğimiz bir biçimde binanın satışını yaptı. Kardeşler de buna muvaffakat etti. Bu arada eşim beyin kanaması geçirdi, bir tarafı felç oldu. Ben onun sağlığı ile ilgilenirken bu ev üzerinde yine bir takım satışlar yapmış. Bu halde bizlerin hakları ne olur, geri alma imkanımız var mı? ? A.K.

Bahsettiğiniz ev, eşiniz ve kardeşlerine babadan kalmış. Dolayısı ile dört kardeş ortak. Üstelik büyük bir ihtimalle iştirak halinde yani elbirliği mülkiyeti şeklinde ortak. Bu ortaklıkta, ortaklardan herhangi biri tek başına hukuki işlem yapamaz. Tüm işlemler, tüm ortaklarla birlikte yapılır. Binanın satıldığından söz ettiğinize göre, bu işlem de tüm hissedarların iştiraki ile yapılmış.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Fiilen olmasa bile, hukuken, böyle bir satışa tüm hissedarlar iştirak ettiğine göre, elde edilen gelirin de ortaklar arasında paylaşıldığı farz olunur. Aksinin ispatı elbette mümkündür. Sonra küçük kardeş yine borçlanmış, bu defa bir satıştan daha söz ediliyor ama bu defaki satışın ne manaya geldiğini anlamak zor. Zira bir mal bir defa satılır, birkaç defa satılmaz. Ancak yeni bir hukuki işlem olsa bile yine tüm kardeşlerin iştiraki gerekirdi. Dolayısı ile tüm kardeşlerin iştirak ettiği bir satış, sonradan müdahale pek mümkün görünmüyor. Belki şu husus gündeme gelebilir: Kardeş satış parasını tahsil etti, hissemize düşeni vermedi. Böyle bir iddia olacak ise büşünülebilir, ancak binanın satışının iptali pek düşünülemez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder