Tamer Heper Şimdiden ortaksınız
HABERİ PAYLAŞ

Şimdiden ortaksınız

2008’de dul bir beyle evlendim. Bir çocuğu vardı. Daha sonra eşim öldü. Benim bir evim ve eşimle ortak aldığımız ikinci bir evimiz var. Bu durumda eşimin ilk hanımından olan çocuğunun mirasçılık durumu ne olur? H.N.

Önce şunu söyleyeyim, ölen eşinizin çocuğu sizin mirasçınız değil. Peki bu durumda ne olur? Önce hayatta iken olacaklar: Sizin çocuğunuz yok, bu durumda birinci derece mirasçınız yok demektir. Şayet anne babanız da hayatta değil ise siz sahip olduğunuz malvarlığını dilediğiniz kimselere vasiyetname yaparak bırakabilirsiniz.

Haberin Devamı

Şimdi bu hayatta iken yapacaklarınız: Gelelim çok sonralara, ölümünüzden sonrasına. Dedim ya, ölen eşinizin kızı sizin mirasçınız değil. Öyleyse sizin tek başınıza sahip olduğunuz dairede hissesi yok. Ancak ölen eşinizle yarı yarıya aldığınız daire var ya işte onda miras payı var.

[[HAFTAYA]]

Eşiniz öldüğü anda o dairedeki eşinize ait yarı hissenin dörtte biri size kaldı, dörtte üçü bu çocuğa gitti, yani bugün onun sekizde üç hissesi var. Gerisi sizin. Şimdi bu oranlarda ne yapmak isterseniz onu yapın, zira sizin sahip olduğunuz sekizde beş hissede onun payı olmayacak. Şimdiden bu çocukla ortaksınız bana kalırsa iyi geçinmeye bakın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder