Tamer Heper Şirket kiracınız değil
HABERİ PAYLAŞ

Şirket kiracınız değil

Haberin Devamı

Bir iş merkezindeki dükkanımızı, şirkete kiraya verdik. Kiracı bir yıllık kirayı ödedi. Ancak ortak giderlerin tamamını ödemedi. Bize aracılık yapan emlakçı, bunun ay ay ödenmesini önerdi kiracı kabul etti. Sonra kiracı bu yeri fiilen kullanmamaya başladı. İçeride iki-üç parça eşya var ama bunlar emlakçının. Şimdi biz kiracı olan şirkete mi ihtarname göndereceğiz, emlakçıya mı? Kira sözleşmesini incelediğimizde kiracının şirket olarak değil şahıs olarak sözleşmeyi imzaladığını gördük. Ne önerirsiniz? T.A.

Sizin kiracınız kim? Kiracı kira sözleşmesinde kiracı olarak adı veya ünvanı yazılı kişi veya şirkettir. Sizinkinde kiracı olarak imza atan şahıs olduğuna göre artık sizin kiracınız şirket değil. İmzası görünen şahıstır. Şirketler taraf olacağı zaman şirket kaşesi altına yetkilisinin imzası ile temsil edilirler. Sizin sözleşmede ise şirket kaşesi veya ünvanı yok.

[[HAFTAYA]]

Emlakçının durumuna gelince. O kiracı olarak sizin muhatabınız değil, sizin muhatabınız sözleşmeyi imzalayan kişi. İşyerinde emlakçının eşyasının olması kiracının değiştiği anlamına gelmez. Kira sözleşmesi fesholunmadığı sürece sizin muhatabınız sözleşmeye imza atan kişi. Gerek kira alacağı için ve gerekse ortak gider için başvuruda bulunulacak kişi sözleşmede imzası olan kimsedir. Size borçlu bulunan o kişidir. Şayet bir gün sözleşmeyi feshetmiş olsaydınız da ondan sonra emlakçının eşyası işyerinde bulunuyor olsaydı bu halde muhatabınız emlakçı olacaktı ama o da kiracı sıfatı ile muhatabınız olmayacaktı, fuzulen işgal eden biri olarak muhatabınız olacaktı. Ancak bu gün bir ihtar göndermek veya bir dava açmak durumunda kalacaksanız kiracınızı hasım alacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder