Tamer Heper Suç belli değil
HABERİ PAYLAŞ

Suç belli değil

Haberin Devamı

Üç yıl önce Rusça bilen birinin arandığına dair bir ilan gördüm, başvurdum. Bir süre sonra bana işe alındığım söylendi. Bir süre daha bekledim benden banka hesap numaramı istediler “Ama hesapta para olmasın” dediler. Ben de bir banka hesap numarası verdim tabii hesapta para yoktu. Bunu şöyle izah ettiler: “Biz senin bu hesabına para göndereceğiz ama sen bu parayı aynen bize iade edeceksin, bundan maksadımız hesabın çalışıp çalışmadığını görmek.” Ben de dediklerini yaptım. Para geldi ben de iade ettim. Bundan sonra irtibat kesildi, ortadan kayboldular. Bundan bir hafta önce bana Bakırköy Adliyesi’nden bir tebligat geldi hakkımda dava açılmış, adamlar hackermiş. Ben bundan zarar görür müyüm? S.S.

Okuyucumun sorusunu biraz uzunca özetledim. Sebebi, diğer okuyucularımın da bu konuda dikkatli olmasını sağlamak. Öyle olur olmaz kimselerle, mantıklı bir açıklaması olmadan ilişkiye girmemek lazım. Zira kötü niyetlilerin neler düşündüğünü anlamak çok zor, aynen bu olayda olduğu gibi. Okuyucum ‘dolandırıldığı’ kanısında.

[[HAFTAYA]]

Ancak dolandırılmak için, karşı tarafta biri, okuyucumun elinden maddi değeri olan bir şeyi onu kandırarak almalı ki dolandırıcılık olsun. Burada okuyucumun elinden çıkan bir şey yok. Adamlar hesaba para göndermiş, sonra da geri almışlar. Burada okuyucumun cebinden çıkan para yok. O halde ortada bir dolandırıcılık yok. Bir başka suç unsuru da görülmüyor, peki bunu niye yaptılar? Bunun yanıtını vermek kolay değil, bunun yanıtı okuyucum aleyhine açıldığı söylenen davada. Okuyucum hakkında bir dava açıldığını söylüyor ve ceza almaktan korkuyor. Peki açılan dava ceza davası mı, hukuk davası mı, o da belli değil. Dolayısı ile burada kendisine yardımcı olamıyorum ama ilginç bir durumla karşı karşıya, bunun için tavsiyem acilen elindeki bu dava ile ilgili belgeyle bir meslektaşıma başvursun, önce davanın mahiyeti belli olsun ondan sonra davranışlarının yolu çizilsin. Ancak anlattığı olayda endişe edilecek nitelikte bir suçlama ile karşılaşacağını sanmıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder