Tamer Heper Süre kısa da olabilir uzun da
HABERİ PAYLAŞ

Süre kısa da olabilir uzun da

SORU: Kiracı olarak oturduğum evden mahkemede tahliye kararı çıktı. Tahliye kararı verildikten sonra ne kadar sürede çıkmalıyım? Bana ayrıca yazı gelir mi? Y.İ.

[[HAFTAYA]]

CEVAP: Kiracı hakkında tahliye kararı verildikten sonra kiracının ne zaman çıkması gerektiği konusunda net bir tarih verilemez. Şayet temyiz edilmez ise ve karar böylece kesinleşirse, davacı mahkeme kararını icra dairesine ibraz ederek tahliyenin gerçekleştirilmesini ister.

Şayet karar temyiz edilirse davayı kazanan kiralayan yine mahkeme kararını icra dairesine ibraz ile tahliyeyi talep edebilir. Ancak bu durumda davayı kaybeden kiracı şayet temyiz iye birlikte tehiri icra yani icranın geri bırakılmasını talep etmiş ise bu halde üç aylık kira bedelini teminat olarak yatırmak kaydı ile tahliyeyi dosyanın Yargıtay'dan gelme tarihine kadar erteletebilir.

Haberin Devamı

Bu halde de dosyanın Yargıtay’dan ne zaman geleceği bilinmediği için, ayrıca tahliye kararının onanıp onanmayacağı bilinmeyeceği için tahliyenin tarihi konusunda bir bilgi verilemez.

Zira Yargıtay'a giden bir dosyada karar onanabilir veya bozulabilir. Bu ihtimallere göre de durum değişebilir. Hatta bir ihtimal, Yargıtay tahliye kararını bozar da mahkeme de buna uyarsa hiç tahliye dahi edilmeyebilir.

Bu son durumu sizin davanız için söylemedim, ihtimallerden biri olarak söyledim. Şimdi yazımın başlığının ne anlama geldiğini anlatabildim herhalde.

Tabii anlattıklarım biraz karışık geldi ama işte bu karışık durumlarda sade vatandaşın zarara uğramaması için hukuki işlemlerini bir meslektaşımın yardımı ile yapması gerektiğini sık sık hatırlatıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder