Tamer Heper Takip şart
HABERİ PAYLAŞ

Takip şart

Ailem, yılını hatırlamıyorum ama birkaç yıl önce bir kooperatife üye olmuş, aidatlarını ödemişti. Elimizde makbuzları var. Ancak sonradan araya birtakım dolandırıcılıklar girmişti, sonuç nedir bilmiyorum. Bu durumda bazı haklarımız var mıdır? Takip etmekte yarar görür müsünüz? B.A.

Şimdi ben size “Hayır takip etmeyin ne lüzümu var” diyebilir miyim? Kimbilir kaç sene para ödediniz? Kooperatife ortak oldunuz, şimdi “Bütün bunları silin verdiğiniz para da gitsin, şayet yapılmış ise hakkettiğiniz daire de gitsin” demek mümkün mü?
[[HAFTAYA]]

Haberin Devamı


Elbette takip edeceksiniz ancak aklıma gelen bazı sorular da yok değil. Örneğin kooperatifler yasal mecburiyet olarak genel kurul yaparlar ve tüm ortakları genel kurula çağırırlar, sizin bu genel kurullardan haberiniz yok mu? Yıllarca aidat ödediniz, demek ki bir tarih geldi artık ödemediniz, peki sizden para isteyen olmadı mı? Deyin ki isteyen olmadı belki de kooperatif ortaklığından çıkarıldınız. İyi ama bunun için de size bildirimde bulunulması şart, bunu da almadınız mı? Bütün bunlar yoksa bu işte bir terslik olduğu kesin. Bu işi takip edin, şayet inşaat yapıldı ise dairede olan hakkınızı arayacaksınız. Şayet duyumunu aldığınız gibi bir dolandırıcılık ile karşı karşıya iseniz bu defa da hem cezai yönden hem de dolandırıldığınız para açısından tazminat yönünden takip edeceğiniz davalarınız olacak. Tabii ki bunlardan hangisini tercih edeceğinize karar vermek için de olayın iç yüzünü bilmek zorundasınız. Kimbilir belki bir yerlerde size ait bir daire boş olarak duruyordur?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder