Tamer Heper Talebiniz arsa payınız kadar
HABERİ PAYLAŞ

Talebiniz arsa payınız kadar

Sitemiz yöneticisinin kusuru ve ihmali neticesinde yüklü miktarda para cezası ödedik. Bu para genel giderlerden karşılandı. Ben bunu cebimden ödemek istemiyorum. Dava açarak tümünü talip edebilir miyim? Yoksa kendime düşen payı mı isteyeceğim? Davayı nerede açacağım? Y.A.

[[HAFTAYA]]

Hatırlıyorum, yakın zamanda yöneticinin kusuru ile ortaya çıkan zarardan, yöneticinin sorumlu olacağını yazmıştım. Bu da, zararın ortak giderden karşılanmayacağı demek. Okuyucumun olayında bu para ortak giderlerden karşılanmış. Şimdi yöneticiye rücu mümkün mü? Doğrusu mümkün. Ancak tatbikatta her nedense buna benzer bir zararda hep mali yük, kat maliklerine yüklenmiştir. Şimdi okuyucum buna karşı olduğuna göre ödenen para cezasının bağımsız bölümünün arsa payına isabet eden nisbetini talep etme hakkına sahiptir. Anlaşıldığı gibi ödenen tüm ceza talep edilmeyecek, bağımsız bölüme ait arsa payı oranında talep olunacaktır.

Haberin Devamı

İhtilaf kat mülkiyeti mevzuatını ilgilendirdiğinden davaya bakacak mahkeme sulh hukuk mahkemesidir. Bunu okuyucum tek başına yapabileceği gibi kendisi gibi düşünen birkaç komşusu ile de yapabilir. Bu halde yine birlikte dava açacağı komşularının arsa payı oranında talepte bulunulacaktır.

Peki acaba bu hususun kat malikleri kurulunda konuşulması hiç düşünülmedi mi? Dava açılmadan önce, mesela denetçinin daveti ile yapılacak toplantıda bu husus görüşülüp birlikte bir sonuca da bağlanılabilir. Bu hususu da okuyucumun düşünmesini öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder