Tamer Heper Taraf olan babanız
HABERİ PAYLAŞ

Taraf olan babanız

75 yaşındaki babam vekalet ile sahibi bulunduğu tarlaları ve arsaları satmış. Ancak bizim elimize hiç para geçmedi. Bu konuda dava açabilir miyiz? N.K.

Gönderdiğiniz vekaletname örneğine baktım. Noterde düzenleme şeklinde yapılmış. Bir kimseye tapuda işlem yapmak için verilen vekaletname bu şekilde olur. Düzenleme şeklinde vekaletnamedeki yetkileri vekil kullanır. Nitekim vekaletnamede satışı için vekalet verilen gayrimenkuller sayılmış. Böyle bir vekaletname ile vekaleten gayrimenkul alımı ve satımı yapılabilir.

Haberin Devamı

Dolayısı ile işlemde yanlışlık yok. Elinize beklediğiniz paranın geçmediğini yazmışsınız. İyi ama bu para zaten sizin elinize geçmeyecek ki, babanızın eline geçecek. Şayet onun eline geçmedi ise işte o zaman problem var demektir.

Zira vekiller temin ettikleri mal veya parayı derhal müvekkillerine aktarmalıdır. Ancak bu konuda söz sahibi babanızdır. Şayet babanız hayatta ise konunun taraf odur. Onun bir şikayeti yok ise sizin de olamaz.

Şayet babanızın akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia edecekseniz o zaman konu farklı düşünülebilir ama her zaman yazdığım bir hususu tekrar edeyim. Bir kimse sadece 75 yaşında diye akıl sağlığı yerinde olmadığı iddia olunamaz. Şayet babanızın bir akıl hastalığı bulunduğu iddiasında iseniz o zaman verdiği vekaletnamenin geçersizliğini ileri sürebileceksiniz. Ancak elbette akıl hastalığı iddiası bir doktor raporuna bağlı olmalıdır. Bunların dışında sizin müdahaleniz yersizdir

Sıradaki haber yükleniyor...
holder