Tamer Heper Tazminat alamazsınız
HABERİ PAYLAŞ

Tazminat alamazsınız

Haberin Devamı

SGK emeklisiyim. Emekli maaşı alıyorum. Ancak bir firmada çalışmaktayım. Şimdi ayrılmak istesem kıdem tazminatı alabilir miyim? S.K.

Bu konuda çok soru soruldu ve ben de özellikle geçim sıkıntısı çeken emekli okuyucularımı bekletmemek için sık sık yanıt verdim. Şimdi yine emekli bir okuyucumu, ve tabii benzer durumda olan sair okuyucularımı da bilgilendirmek için yanıtımı tekrarlayacağım. İşçinin kıdem tazminatını haketmesi için iş akdini yasada gösterilen nedenlerle feshetmesi gerekir. Bunlardan biri emeklilik hakkının kazanılmasıdır. Bir başka sebep de işçiye karşı yasada gösterildiği şekilde kötü davranılmış olmasıdır. Bunların dışında işçinin, ben kendi isteğimle ayrılıyorum demesi durumunda işçiye kıdem tazminatı ödenmez. Sizin ki de, “Artık çalışmak istemiyorum” anlamında bir ayrılış olacak ise size kıdem tazminatı alamazsınız.

[[HAFTAYA]]

Atatürk’ün sevdiği şarkılar

Değerli yorumcu, son yıllarda sesi ve yorumu ile çok dikkati çeken, Türk Müziği sanatçısı ERTAN SERT'in çıkardığı yeni CD’yi her dinleyişimde ayrı bir zevk aldım. “Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar” adlı CD’de seçilmiş Türk Sanat Müziği parçaları icra olunmuş. Ertan Sert’in sesinden Atamızın sevdiği bilinen şarkıları dinlemek başka bir keyif. Şarkıları dejenere etmeden, usulüne uygun icra etmesi ve bunun güzel bir ses ve iyi bir saz heyeti ile icra edilmiş olması, benim gibi Türk Sanat Müziğini sevenler için bir fırsat. Türk Sanat Müziği sevenlerle bu bilgiyi paylaşmayı görev bildim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder