Tamer Heper Tek ihtar yeterli
HABERİ PAYLAŞ

Tek ihtar yeterli

Haberin Devamı

İki sene önce evimi kiraya verdim. Sözleşmeye göre kiracı 500 TL depozito verecekti, vermedi. Bir süre sonra kiraları da ödememeye başladı. Sözleşmede, Tefe-Tüfe oranında zam yapacağı yazılı iken, bunu da yapmadı. Şimdi bir ihtarname gönderdim, ikinciyi göndermek için notere gittiğimde birinci ihtarnamenin tebliğ olunmadığını gördüm. MERNİS yoklamasında da adresi görülmüyor. İkinci ihtarı çekmeden de tahliye talep edemeyeceğime göre bu işi nasıl yapmalıyım? B.P.

Kiracınız bir süredir kira bedeli ödemiyor ise kendisine iki tane ihtarname göndermek gibi bir mecburiyetiniz yok. Tek ihtarname yeterli. Bir ihtarname göndereceksiniz, kendisine ödeme için 30 gün süre vereceksiniz ve 30 günün sonunda kira bedeli ödenmezse temerrüt nedeni ile tahliye davası açacaksınız. İki ihtara gerek yok. Ancak bu iş sadece noterde yapılmaz. Noterde yaptığınızda tebliğler yönünden bazı problemler yaşayabilirsiniz.

[[HAFTAYA]]

Bunu aşmak için benzer işi icra dairesinde yapabilirsiniz. Kiracıya 30 günlük ödeme emri dediğimiz takibi yapacaksınız. Noter ihtarında olduğu gibi 30 günün sonunu bekleyeceksiniz. Tebligatların burada da yapılamaması halinde Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebligatın başka bir yolla yapılması sağlanabilir.

Noter ihtarında bu yolların hepsini uygulamak pek mümkün olmuyor, icra takiplerinde bunun yolları var. Dolayısı ile tavsiyem icra müdürlüğünden tek takip yapın, Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebligat işlemlerini tamamlayın. 30 gün bekleyin ve yine ihtarnamede olduğu gibi bu defa icra hakimliğinde tahliye talebinde bulunun, işiniz daha kolay yürür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder