Tamer Heper Vasiyetname ile olur
HABERİ PAYLAŞ

Vasiyetname ile olur

Ben bekarım. Annem ve babam hayatta, bir de kardeşim var. Ancak kardeşim anne ve babama karşı son derece sorumsuz davranıyor. Ben ise ölümüm halinde mirasımın kardeşime kalmasını istemiyorum. Bunu nasıl sağlarım? -İ.Y.

Sizin durumunuzda olan birinin anne ve babasının sağ olması durumunda, mirasçıları anne ve babasıdır. Hayatın olağan akışı içinde yaşça büyük olanların önce vefatı düşünülse de tabii hayatın gerçeklerinde bunun mutlaka böyle gelişeceğinin garantisi yok. Dolayısı ile sizin önce ölümünüz ihtimaline göre soruyu sorduğunuza göre ben de buna göre yanıt vermek zorundayım.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Evet sizin anne babanızdan önce ölmeniz durumunda mirasınız anne ve babanıza kalacak, kardeşe kalmayacak. Kardeşe kalabilmesi için sizin vefatınızdan önce anne babanızın ölmüş olması gerekiyor. Bu durumda ise kardeşlerin mahfuz hissesi olmadığı için vasiyetname ile kendileri mirastan mahrum edilebilir.

Demekki son durum şu: Vefatınızda anne ve babanız sağ ise zaten kardeşin miras payı yok. Şayet anne veya babanız sizden önce vefat etmiş ise bu durumda yapacağınız bir vasiyetname ile kardeşinizi mirasınızdan mahrum edebilir, dilediğiniz kişiye vasiyet edebilir veya mirasçı tayin edebilirsiniz. Yapacağınız vasiyetnameyi noterde yapmanızı tavsiye ederim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder