Tamer Heper Vekil eli ile sonuç alınır
HABERİ PAYLAŞ

Vekil eli ile sonuç alınır

Haberin Devamı

Yurt dışında yaşayan babam 1984’e kadar dedemin isteğiyle bankalardan kredi aldı, parayı dedeme verdi. Dedem burada gayrimenkuller satın aldı ve tabii ki tapuları kendi üzerine yaptı. Dedem 1984’te öldü. Öldüğünde eşi hayatta değildi. Ancak malvarlığına amcam ve halalarım el koydu. Tapuda kendi adlarına yapmamış olsalar da bu yerleri kendileri kullanıp paraları da paylaşıyorlar. Babamın imkanları kısıtlı, bir de yurda uzak olma dezavantajı var. Bu halde haklarını nasıl alacak? M.V.

Amca ve halaların bu yerleri kendi adlarına tescil ettirememeleri doğal, zira bu gayrimenkulleri kendi adlarına tescil için veraset ilamı almaları ve veraset ilamında adı geçenlerin tümünün adına tescil edilmesi gerekir. Sizin olayda veraset ilamı alınması durumunda tescil olunurken babanız adına da tescil olunacak. Bu durumda tapuda babanızın adı da görünecek.

[[HAFTAYA]]

Belki bu nedenle henüz tescil işlemine başvurmadılar, fiilen el koyup gelirinden istifade ediyorlar. Burada hukuki bir gerçek var. Tapuda tescil işlemi yapılmamış olsa bile mirasçılar, murisin ölümü anında bu mallara sahip olurlar yani malik olurlar. Demek ki babanız bu gün malikler arasında. Şimdi bu kadar uzakta olunca ne yapabilir? Burada olsaydı ne yapabilecek ise hepsini yapabilir, bunu bir vekil aracı ile yapar. Bulunduğu ülkeden çıkaracağı bir vekaletname ile burada birini vekil tayin eder, şayet iş davaya neden olacak ise bu vekil bir meslektaşım olacak. Önce gayrimenkullerin tapuya tescil işlemi yapılacak sonra duruma göre ortaklığın giderilmesi davası, sebepsiz zenginleşmeden kaynaklanan dava, belki şartları varsa tazminat davası vs açılacak. Bu yerlerin babanızın parası ile alındığını söylemişsiniz, bunların tek başına babanızın adına tescilini talep etmeyi düşünüyorsanız bana kalırsa bu konu biraz zor. Bu konuları da yurtta babanızın davasına bakacak meslektaşımla tartışırsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder