Tamer Heper Yanıtım “evet”
HABERİ PAYLAŞ

Yanıtım “evet”

Annem ve babam yarı yarıya hissedar olacak şekilde arsa aldılar sonra üzerine dört katlı bina yaptılar. Annem bir süre sonra vefat etti, babam bir hanımla nikahsız yaşamaya başladı. Yaptıkları binada biz üç kardeşe annemden miras olarak pay kaldı. Bu durumda biz üç kardeş bu binadaki daireleri kiraya verebilirmiyiz? Ş. T.

Bahsettiğiniz binada anneniz hayatta iken anneniz ve babanız yarı yarıya malikmişler. Anneniz vefat edince size annenize ait yarı hisseden pay kalmış. Yani babanız yarı hisseye sahip olmakla birlikte annenize ait yarı hissenin de dörtte birine sahip olmuş.

Haberin Devamı

Bu halde sizde şimdi annenizin hissesinin dörtte üçü kaldı. Şimdi bu durumda daireleri kiraya verebilirmisiniz? Evet verebilirsiniz. Hissedar olanlar hisse sahibi olduğu daireleri kiraya verebildiği gibi bu konuda biraz daha ileri gideyim, kiraya vermek için malik olmak dahi gerekmez.

Ancak siz hisse sahibi olarak maliksiniz. Bahsettiğiniz daireleri kiraya verebilirsiniz. Çok çok ne olur? Belki babanız kiradan kendi hissesine düşen payı talep eder. Ancak böyle bir talep dahi sizin bu yerleri kiraya vermenize engel değildir.

Babanızın bir hanımla nikahsız yaşadığını söylüyorsunuz, babanızın vefatı halinde bu yerde sahip olduğu hisseden, nikahsız yaşadığı hanıma herhagibir pay düşmeyecek, sahip olduğu hisse siz kardeşlere kalacak. Yani neticede siz üç kardeş bahsettiğiniz gayrımenkulün tümüne sahip olacaksınız. Yani bu şartlarda neticede tüm hisse size kalacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder