Tamer Heper Yanlış söylemişler
HABERİ PAYLAŞ

Yanlış söylemişler

Babamın muhtar senedi ile aldığı arazinin bulunduğu bölgede kadastro çalışması yapıldı. 2008 yılında bu yer annemiz üzerine tescil olundu. Sonra annem bu yeri tapudan kardeşime sattı. Satış yaparken de akli dengesi yerinde diye doktor raporu almış. Satış bedeli de rayicin çok altında. “Bu durumda bizim haklarımız var mı?” diye sordum tapu memuru ‘yok’ dedi. Benim yapabileceğim bir hukuki girişim gerçekten yok mu? ? R.O.

[[HAFTAYA]]

Size ‘yok’ diyen memur yanlış söylemiş. Hukuki girişiminiz olabilir. Şöyle: Annenizin yaptığı sizi mirasından mahrum bırakmak. Mirastan mahrum bırakmak amacı ile yapılan devirler iptal olunabilir. Ancak açılacak davada davranışın, mirastan mahrum bırakma amacına yönelik olduğunu ispatlamak lazım. Bakılmakta olan bu tür davalarda, tapuda resmen satış görünüyor olsa da gerçekte satış işlemi yapılmadığının ispatı, davanın kazanılması için yeterlidir. Bu davalarda, resmen satış görünüyor olsa da satış bedelinin ödenmediğinin ispatı veya satın alanın satış bedelini ödemeye yetecek maddi gücünün olmadığının ispatı, davayı kazanmak için yeterlidir.

Haberin Devamı

Bunu destekleyen bir başka husustan siz bahsetmişsiniz. Satışın rayicin çok altında olması da iddianızı destekleyecek bir husus olabilir. Davalarda, yakın akrabalara rayicin bir miktar altında satış yapılabileceği kabul olunmakla birlikte bunun da bir haddi vardır. Kabul edilemez biçimde düşük bedel, sizin iddianızı güçlendirir. Dolayısı ile dava açmakta yararınız olabilir ama yazığım hususları bir değerlendirmenizi öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder