Tamer Heper Yapılan yasal bir işlem
HABERİ PAYLAŞ

Yapılan yasal bir işlem

Haberin Devamı

Eşimle ortak bir dairemiz var, Bundan dört sene önce birbirimize hisselerimizin kuru mülkiyetini sattık. Birimizin kardeşleri, diğerimizin yeğenleri var. Birimizin ölümü halinde onlar hak iddia edebilir mi? İ.H.

Doğrusu bu sistem, ortak mala sahip eşlerden birinin ölümü halinde diğer eşi koruma altına almak için yapılan bir işlemdir. Bu halde eşlerden biri öldüğünde diğer eş gayrimenkulün yarısını intifa hakkı sahibi olarak, diğer yarısını da malik olarak kullanmaya devam eder. Dolayısı ile devreye yabancılar girmez. Yabancılar (yani eşler dışındaki diğer mirasçılar) ancak her iki eşin ölümü ile devreye girebilir.

[[HAFTAYA]]

Bu nedenle uygulanan bir yöntemdir. Birinin önce ölümü halinde diğer mirasçılar işlemin muvaza olduğunu ileri sürerek bir dava açabilirler. Dava açmaya mani yoktur. Hiç kimseye “Dava açamazsın” diyemezsiniz. Mühim olan kazanmaktır. Burada tartışılacak konu birbirlerine bedel ödeyip ödemediği, olayda muvaza olup olmadığıdır ki karşılıklı birbirine eşdeğer hisse devri halinde zaten nakdi bir bedel ödendiği düşünülemez. Dolayısı ile yaptığınız işte bir sakınca göremiyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder