Tamer Heper Zamanınız var
HABERİ PAYLAŞ

Zamanınız var

Evli iki çocuklu bir kadınım. Nisan’da kapıma bir hanım geldi ve eşimden çocuk sahibi olduğunu söyledi. Sonra bu gelişler tekrarlandı ve artık taciz halini aldı. Bana hakarete varan davranışlarda bulunuyor. Bu kadının başka erkeklerden de çocuğu olduğunu öğrendim.

Eşim ise o gelince ortadan kayboluyor. Şikayet için karakola gittiğimde tanığın var getir diye beni geri gönderiyorlar. Bu nedenle boşanma davası açılabilir mi? Bunun süresi var mı? G.Y.

Kanunumuzda sayılan boşanma sebeplerinden biri zinadır. Zina, evli birinin eşi dışında biri ile süreklilik arzeden ilişki kurmasıdır. Zina eden kimsenin eşi bu nedene dayanarak boşanma davası açabilir ancak dava açmanın da süreleri vardır.

Haberin Devamı

Dava, boşanma sebebinin öğrenilmesinden itibaren altı ay içinde açılmalıdır. İkinci bir süre daha var o da zina eyleminin üzerinden beş yıl geçmemesi gerektiği şeklinde ifade edilir.

Bu iki süreye dikkat etmek gerekir. Okuyucum, kadının Nisan 2016’da eve geldiğini söylediğine göre altı aylık süre henüz geçmemiş. Geriye kalıyor ilişkinin beş yılı geçip geçmediği. Çocuk bebek olduğuna göre tahminen beş yıllık süre de geçmemiş. Bu işin boşanma faslı.

Bir de kapıya kadar gelip defalarca tekrarlanan hakaret var. Bu suç. Bunun için savcılığa başvurmak gerekir ancak hakaretin veya var ise bir başka suçun, örneğin tehdidin ispatı gerekir. Bunun için ilk akla gelen tanık beyanıdır. Bu hususta tanıklarınız var ise isimleri ile birlikte savcılığa şikayet etmeniz mümkün olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder