Tamer Heper konu hem hukuki hem mali
HABERİ PAYLAŞ

konu hem hukuki hem mali

Eşimin babası 12 sene önce vefat etti. Geçen gün taşıtlar vergi dairesinden bir zarf geldi, eşimin babasının araç vergisi ve cezası varmış tam 14.000 TL gibi. Babasının

[[HAFTAYA]]

mirasçısı iki kardeş. Eşimin kardeşi bekar ödeme gücü yok, bizim ise hiç yok. Üstelik bu araba nedir, nerededir? Hiç bilmiyoruz. Bu durumda ne yapmamızı önerirsiniz? S.S. Size vereceğim yanıt bu safhada sizi kurtarıcı mahiyette olmayacak,ancak size bir iki şey önerebilirim.

Birincisi önce sorun bakalım, kayınpederinizin böyle bir aracı varmıydı, yok muydu. Anlatımınızdan sanki böyle bir araçtan haberdar değilmişsiniz gibi bir sonuç çıkardım.

Haberin Devamı

Şayet böyle bir aracı yok idi ise, bu halde işiniz davalık. Borcunuzun bulunmadığına dair mahkemeden karar isteyeceksiniz. Ancak iş dava safhasına girecek ise bunun için bir meslektaşımın yardımını alın.

İkincisi, gerçekten kayınpederinizin böyle bir aracı vardı da ve gerçekten böyle bir borcu var ise, aracın trafikten kaydı silinene kadar bu vergi istenecek. Üçüncüsü, eşiniz ve kardeşi mirası reddetmedikleri için babalarının her borcundan sorumludurlar, dolayısı ile babalarının borçları kendilerinden istenir.

Mirası ret üç aylık süreye tabi olduğu için eşiniz ret müddetini geçirmiş, artık reddedemez. Ve de sonuncusu: Konu hukuki olmakla birlikte aynı zamanda mali. Bu konuyu bir mali müşavirle görüşün, on iki sene boyunca borç kalmaz, belli sürelerde affa girmiştir, belli sürelerde de zamanaşımına uğramıştır. Bu hususlar gündeme gelebilir. Gördüğünüz gibi olayınızı çözme imkanım yok ama yukarıdaki önerilerimi dikkate alır ve zaman kaybetmeden girişimde bulunursanız sonuç alabileceğinizi umarım

Sıradaki haber yükleniyor...
holder