Ekonomi Altın fiyatlarından dikkat çeken hareket! Neden geriledi? İşte detaylar

Altın fiyatlarından dikkat çeken hareket! Neden geriledi? İşte detaylar

Paylaş
Altın fiyatlarından dikkat çeken hareket! Neden geriledi? İşte detaylar

Altın zirveden döndü! Yatırımcılar dikkat: Nedeni belli oldu! Dün ABD’de açıklanan kritik veri sonrası piyasalar hareketlendi. Özellikle ons altındaki aşağı yönlü seyir gram altın fiyatını baskı altında bıraktı. Peki altın fiyatları geçtiğimiz gün neden geriledi? İşte detaylar...

Para ve emtia piyasalarında yönü ABD’den gelen gelişmeler belirlemeye devam ediyor. Özellikle ABD Merkez Bankası’na (Fed) yönelik faiz indirimi beklentileri altın fiyatlarında yönü belirliyor. Dün ABD’de mart ayı enflasyon rakamları tahminleri aştı.

Haberin Devamı

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİLERİ DEĞİŞTİ

Enflasyon aylık bazda yüzde 0,4 olurken yıllık bazda yüzde 3,5’e yükseldi. Çekirdek enflasyon da 3 ay üst üste beklentinin üzerinde gerçekleşti. Bu artış, enflasyonun ısrarlı biçimde yüksek seyrettiğine ve ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi konusunda aceleci olmayacağına işaret etti.

Finansal piyasalarda Fed'in faiz indirimlerini eylül ayına kadar erteleyeceği beklentisine hakim oldu.

ONS ALTINDA DİKKAT ÇEKEN DÜŞÜŞ

Geçtiğimiz gün 2360 dolar seviyesine kadar yükselen ons altın fiyatı kritik ABD verisi sonrası düşüşe geçti. 2319 dolar seviyesini test eden ons altın günü 2333 dolardan kapattı.

GRAM ALTIN DÜN GERİLEDİ

Öte yandan bayram tatili nedeniyle yurt içi piyasalar kapalı kalsa da ons altın fiyatındaki ani hareketlenmeler gram altın fiyatında sert değişimlere yol açıyor. Dün öğleden sonra ABD enflasyonunun beklentileri aşmasının ardından ons altındaki düşüşe bağlı olarak gram altın da geriledi. 2430 TL seviyesinin üzerinde hareket eden gram altın fiyatı 2404 TL’yi gördü. Gram altın dün 2420 liradan kapandı.

Haberin Devamı

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE?

Haftanın dördüncü işlem gününe 2333 dolardan başlayan ons altın şu sıralarda hafif toparlanarak 2337 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2332 dolar, en yüksek ise 2346 dolar seviyeleri test edildi.

Güne 2423 liradan başlayan gram altın şu sıralarda hafif yükselerek 2426 liradan işlem görüyor. Gün içerisinde en düşük 2418 lira, en yüksek ise 2437 lira seviyeleri görüldü.