Ekonomi Aşamalı konuta yoğun ilgi

Aşamalı konuta yoğun ilgi

Paylaş
Aşamalı konuta yoğun ilgi

Yükselen fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle konut sahibi olmak zorlaşınca, parçalı bir şekilde ev alma imkanı sunan ‘aşamalı konut edinme sistemi’ ortaya çıktı.

Fuzul’un geliştirdiği bu model sayesinde yatırımcılar aşamalı olarak önce toprak sahibi, daha sonra inşaatın başlamasının ardından ev sahibi olabilecek. Bugüne kadar Başakşehir, Pendik ve Ispartakule’de 1000 konutun arzını gerçekleştiren Fuzul Topraktan, şimdi de Başakşehir ve Bahçeşehir’in kesişim noktasında ‘Yeni Arnavutköy’ adını verdiği projenin satışına başladı.

Haberin Devamı

YASTIKALTI ARSALAR

Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, konut üretimindeki ekstra maliyet yüklerini ortadan kaldırarak, ekonomik ve erişilebilir konutlar üreteceklerini belirterek, “İstanbul’un gelişim çeperlerinde uygun fiyatlı arsalar alıyoruz. Bu alana girince çok sayıda ‘yastıkaltı’ arsa olduğunu da gördük, arsa sahiplerinden teklifler geliyor. Gayrimenkul yatırım ortaklıklarından, sanayicilerden yatırım için alınmış arsa stokları ortaya çıktı. Belediyeler de ihale ile birçok arsa satışa sunuyor” diye konuştu.

YÜZDE 25 AVANTAJLI

Modelin işleyişini de anlatan Akbal, şunları söyledi: “Önce arsa payını satışa çıkıyoruz. 12-18 ay sonra inşaatına başlıyoruz. Bu defa ikinci aşamada vatandaş isterse yapım maliyetini peşin veya taksitler halinde ödeyerek ev sahibi oluyor ya da ödeme sorunu varsa biz yapıp vatandaşın arsa payını ödüyoruz. İstanbul’un çeperlerinde henüz arsa değerleri çok artmamış yerleri tercih ediyoruz. Finansmanımız ve alıcımız da hazır olduğundan elimiz güçlü bir şekilde arsa sahipleriyle pazarlığa giriyoruz. Evi tüketiciye yüzde 25 daha ucuza satmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

760 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Sisteme yoğun talep aldıklarını söyleyen Akbal, “2024 yılı içerisinde 2 bin adet konutun arzını gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. Yeni Arnavutköy projesi hakkında bilgi veren Akbal, “İlk etabı 500 konuttan oluşacak projenin arsa payı satışa sunuluyor. 1+1 dairenin arsa payı 760 bin TL’ye satışa sunulacak. 18 aya varan vade imkanları ile her bütçeye uygun ödeme planı oluşturulabilecek. Projenin inşaatının sözleşme tarihinden itibaren 18 ay sonra başlaması planlanıyor. Dairelerin teslimi ise inşaatın başlamasının ardından 36 ay içerisinde yapılacak” diye konuştu.