Ekonomi Bankaların yarışı geliri artıracak! Emeklinin promosyonuna zam geldi

Bankaların yarışı geliri artıracak! Emeklinin promosyonuna zam geldi

Paylaş
Bankaların yarışı geliri artıracak! Emeklinin promosyonuna zam geldi

Bankalar, 1 Mart 2017 tarihinde SGK ile yapılan sözleşme gereği, bankalarla protokol imzalayan emekli müşterilerine maaş tutarına göre bir promosyon veriyor.

Buna göre, maaşı 3 bin 499 TL’ye kadar olanlara 3 bin TL, 3 bin 500 TL- 7 bin 499 TL arası alanlara 3 bin 500 TL, 7 bin 500 TL-9 bin 999 arasında alanlara 4 bin 500 TL ve 10 bin TL üzerine ise 5 bin TL nakit promosyon bedeli ödeniyordu. Bunlar taban sınırdı yani en düşük ödeme miktarıydı. Ancak dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu taban fiyatların yükseltildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

TUTARLAR YÜKSELECEK

“Emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum” diyen Erdoğan, “2017’de banka promosyonu ödemesini başlatmıştık. Kamu bankalarımız bu yılki komisyon ödemelerini 8 bin TL ile 12 bin TL arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamın altında kalmadan vereceğini umuyorum” dedi. Kamu bankalarında emekli aylığı promosyonlarına ilişkin başvurular pazartesi günü başlayacak. Yeni promosyon ise 28 Mart itibarıyla hesaplara yatacak. Özel bankaların da promosyon tutarlarını yükseltmesi bekleniyor.

GÜNCELLEME TALEP EDİN

Emeklilerin yenilenen maaşı üzerinden kampanyadan faydalanabilmesi için bankaya ‘güncelleme’ talebiyle başvurmaları yeterli. Bu durumda banka, daha önce yaptığı promosyon ödemesini yeni ödemeden düşerek yeni bir rakam belirliyor. Örneğin geçen yıl 3 yıllık sözleşmeyle 6 bin TL promosyon alan emeklinin güncelleme istediği takdirde alacağı 15 bin TL’lik promosyon ücretinden bu rakam düşülüyor. Geri kalan 9 bin lira ise emeklinin hesabına yatırılıyor. Ancak üç yıllık sözleşmesi bitmesine az bir zaman kalanların güncelleme yapması avantajlı değil.

Haberin Devamı

BAŞKA BANKA DA OLABİLİR

Güncelleme işlemi dışında banka değiştirmek de oldukça kolay. Bankasıyla 3 yıllık taahhüt süresi dolan emekliler veya yeni emekli olanlar, istedikleri bankaya başvurarak promosyon alabiliyor. Bu arada daha iyi bir avantaj çıkarsa 3 yılın dolması gerekmiyor. Emekli istediği an diğer bankaya geçebiliyor. Bunun için geçiş yapacağı ve halihazırda maaş aldığı bankaya bildirimde bulunması yeterli. Bildirim, bankaların şubelerinde veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Emekli mevcut bankada kaldığı sürenin promosyonunu alıyor, kalanını iade ediyor. Yeni geçtiği bankadan da promosyonu peşin alıyor.

15 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Şu andaki güncel oranlar ise şöyle:

ING: Emekli maaşını ING Türkiye’ye taşıyan emekliler, maaş tutarına göre 10 bin TL’ye varan ek koşulsuz nakit promosyon kazanıyor. Üstelik, emekli maaşını ilk defa ING’ye taşıyanlar, vadesiz hesaplarına bağlı verecekleri otomatik fatura talimatlarına 5 bin TL’ye varan ek nakit promosyon kazanarak toplamda 15 bin TL’ye varan nakit promosyondan yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE FİNANS: Emekli maaşını bankaya taşıyanlara koşulsuz olarak 5 bin TL’ye varan promosyon kazandırıyor. İki adet otomatik ödeme talimatı verenlere 6 bin 500 TL’ye kadar, Yedek Hesap başvurusu yapanlara da 1.000 TL’ye kadar ek promosyon ödüyor. Bunlara ek olarak bankaya getirilen her bir emekli yakını için de 250 TL olmak üzere toplam 2 bin 500 TL nakit ödülden yararlanma imkanı sunarak toplamda 15 bin TL’ye varan promosyon veriyor.

AKBANK: SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı emekli maaşını Akbank’a taşıyan ve 3 yıl boyunca maaşını bankadan almayı taahhüt eden emekliler 10 bin TL’ye varan promosyondan faydalanabilecek. Buna ek olarak kampanya dönemi içerisinde, Axess veya Wings kredi kartına tanımlanacak 5 yeni otomatik fatura ödeme talimatı için fatura başına 500 TL, toplamda 2 bin 500 TL chip-para ile 12 bin 500 TL ödül fırsatından yararlanabilecek. Kampanya 31 Mart’a kadar geçerli.

Haberin Devamı

YAPI KREDİ: SGK emekli aylığını üç yıl boyunca bankadan alma taahhüdü veren müşterilerine 12 bin 500 TL’ye varan nakit promosyon fırsatı sunuyor. Kampanya 31 Mart’a kadar geçerli.

QNB FİNANSBANK: 8 bin TL‘ye varan nakit promosyon ve CardFinans Emekli kredi kartından yıllık 1.200 TL indirim olmak üzere toplamda 9 bin 200 TL’ye varan emeklilik promosyonu sunuyor.

GARANTİ: Emekli maaşını bankadan alanlara, 7 bin 500 TL’ye varan nakit promosyona ek, kredi kartı ile 500 TL harcamaya 1.000 TL bonus imkanı veriyor. Yani toplamda 8 bin 500 TL ödeme yapıyor. Kampanya 31 Mart’a kadar geçerli.