Ekonomi Budapeşte'den sonra Avrupa'ya yayılacak

Budapeşte'den sonra Avrupa'ya yayılacak

Paylaş
Budapeşte'den sonra Avrupa'ya yayılacak

Polat Gayrimenkul, Avrupa pazarında yatırımlarını artıyor. İlk olarak 2017’de Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de konut, otel ve ticari ünitelerden oluşan 150 milyon Euro’luk Duna Pearl projesine başlayıp tamamlayan Polat Gayrimenkul, 300 milyon Euro yatırıma sahip ikinci projesi City Pearl’ün de inşaat faaliyetine devam ederken, üçüncü bir proje için de anlaşma aşamasına geldi.

Yaklaşık 150 milyon Euro yatırıma sahip olacak bu projenin dışında Budapeşte’de yeni projeler için de görüşmeler sürüyor. Polat, yalnızca Macaristan’da değil Avrupa’nın bir çok şehrinde yatırıma hazırlanıyor.

Haberin Devamı

OTEL DE AÇILDI

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, Budapeşte’deki yatırımlarının yanı sıra Avrupa’da hazırlandıkları projeler hakkında bilgi verdi. Konut, otel ve mağazalardan oluşan Duna Pearl’de, 193 dairenin yanı sıra 105 odalı bir Four Points by Sheraton otelinin de yer aldığını anlatan Yücel, “Tuna Nehri kıyısındaki bir bankanın eski genel merkezini 2017’de aldık. Pandemiye rağmen projeyi 2.5 yıl içerisinde tamamladık. Şu anda metrekaresi 5 bin 500-6 bin Euro’ya dairelerimizin satışı devam ediyor. Macar müşterilerimizin yanı sıra Çinli ve Ruslar da ağırlıkta. Türk müşterilerimiz de oldu” dedi.

DÖNÜŞÜM ÖRNEKLERİ

Duna Pearl’ün ardından ikinci projeleri City Pearl’ün inşaatına başladıklarını anlatan Yücel, “300 milyon Euro yatırımla 7 etap halinde hayata geçireceğimiz City Pearl; 1800 konut ve 75 dükkandan oluşan dev bir proje. Şehrin merkezindeki eski bir mezbahayı konut projesine çeviriyoruz. Metrekare fiyatları 4 bin Euro’ya satılan dairelere Türkiye ve bölgeden ciddi ilgi var. Projenin ilk fazında 341 daire bulunuyor” dedi. Budapeşte’de bir proje daha almak üzere olduklarını söyleyen Yücel, “İspanyol bir fona ait arsayı alıp kat karşılığı modeliyle bir dönüşüm yapmayı planlıyoruz. Şehrin tam merkezinde. Alman bir fon ile başka bir proje için de görüşmelerimiz bulunuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

YURTDIŞINA YARI YARIYA PAY

Macaristan’da elde ettikleri tecrübelerle başka ülkelerde de yatırım yapma arayışında olduklarını belirten Yücel, şunları söyledi: “Atina, Belgrad, Hamburg, Londra, Berlin’de benzer projeler üstlenmek için çalışmalar yapıyoruz. Her yıl 150 bin metrekare inşaat hedefimiz var. Yurtiçi ve yurtdışı yarı yarıya dengelenebilir. 5 yıllık planda hedefimiz gayrimenkul projelerimizin yüzde 50’sini Avrupa’da hayata geçirmek.”

İSTANBUL FİYATTA YARIŞIYOR

İnşaat maliyetlerindeki artış ve arsa sıkıntısı nedeniyle İstanbul’da gayrimenkul fiyatlarının Avrupa’nın pek çok şehrinin üstüne çıktığını ifade eden Kaan Yücel, şu değerlendirmeyi yaptı: “Eskiden inşaat maliyetleri Avrupa’dan düşüktü. Şu anda eşitlendi. Bu nedenle İstanbul’da evler yurtdışından pahalı. Örneğin Macaristan’daki Duna Pearl projemizde konut metrekare fiyatımız 5 bin 500-6 bin Euro civarındayken, Piyalepaşa’daki konutların metrekaresi 6 bin 500 Euro.”

Haberin Devamı

GÖZBEBEĞİ PROJEMİZ

Duna Pearl projesindeki otel için bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinliğe katılan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “Duna Pearl projemiz Polat olarak Macaristan’daki gayrimenkul faaliyetlerimizin ilki olarak bizim gözbebeğimiz. Duna Pearl içinde yer alan otelin Four Points by Sheraton gibi prestijli bir marka tarafından temsil edilmesinden gurur duyuyorum” dedi.