Ekonomi Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu: 450 bin kişi sürekli işçi kadrolarına geçecek

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu: 450 bin kişi sürekli işçi kadrolarına geçecek

Paylaş
Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu: 450 bin kişi sürekli işçi kadrolarına geçecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, 696 sayılı KHK'daki taşeron işçilerin kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdamı düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşeron işçilerin kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Jülide Sarıeroğlu'nun konuşmasından satır başları;

- Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları sonrası 450 bin kişi şuanda kamuda çalışan 4 aşamalı çalışma yaptık. Mahalli idarelerimizin birlikleri, kamuda mevsimlik geçici işçi olarka çalışan kardeşlerimiz, özelleştirme ile gelen kardeşlerimiz ile ilgili bir paket.

- Merkezi bütçe ile düzenlemeleri kabul ettik. Bütçe çalışmaları sırasında görüşülen, herkesin görüşlerini paylaştığı herkes kapsama girmiş bulundu.

- Atatürk Orman Çiftliği gibi TİGEM'ler ek bir listede görmüştür arkadaşlarımız. Düzenleme kapsamında 450 bin kişi şartsız, yaş kriteri olmadan, eleme anlamı taşıyacak hiçbir düzenleme yapmadık. Kardeşlerimizin içi de rahat olsun. Emekli olanlar dışında 450 bin kişi sınav olacak, hepsinin inşallah kadrolu işçi olarak 4 (D) statüsündeki istihdamını sağlayacağız.


KADROYA GEÇERKEN YAPILACAK SINAV


Toplum vicdanı açısından böyle bir mekanizmayı gerçekleştirdik. Mevcut çalışanlarımız hiçbir sıkıntıya kapılmasınlar. Yapılacak sınav eleme amaçlı değil yaptıkları işle ilgili olacak. Taşeron sınavına hazırlık kursları kitapları çıkmış. Asla bu yola itibar etmesinler.En ufak bir istismar yaşanmaması için önlemlerimizi almış durumdayız.


ÜCRETLER ARTACAK


Kadroya geçen çalışanlarımızın ücretlerinde bir artış söz konusu olacak.


İŞTE TAŞERON DÜZENLEMESİNDEN YARARLANACAK KURUMLAR


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, özel bütçe kapsamındaki Yükseköğretim Kurulu, üniversiteler, ÖSYM, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Atatürk Dil Ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, TODAİE, TÜBİTAK, Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye Adalet Akademisi, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Karayolları Genel Müdürlüğü, Spor Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü,
Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk Akreditasyon Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Ve Marka Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, KOSGEB, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Ceza İnfaz Kurumları İle Tutukevleri İşyurtları Kurumu, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Türkiye Sağlık
Enstitüleri Başkanlığı ve Helal Akreditasyon Kurumu’nun, taşeron düzenlemesinden yararlanacak kurumlar arasında yer aldığını açıkladı.

Haberin Devamı