Ekonomi Dönercinin KDV oyununu Bakan Şimşek bozdu

Dönercinin KDV oyununu Bakan Şimşek bozdu

Paylaş
Dönercinin KDV oyununu Bakan Şimşek bozdu

Bir sosyal medya kullanıcısının esnafın KDV oyununu anlatan paylaşımı sosyal medyanın gündeminde. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, paylaşımı yapan kişiye teşekkür etti. Bakanlık birimleri ise söz konusu işletmeye giderek denetleme yaptı.

Furkan Gurbetçioğlu adlı bir vatandaş, yemek yediği dönercide ödeme yaptıktan sonra aldığı fişi sosyal medyadan paylaşarak, fişte KDV oranının yüzde 1 olarak yazıldığını belirtti. Esnafın KDV’yi eksik yansıttığına dikkat çeken Gurbetçioğlu’nun paylaşımına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şu yanıtı verdi: “Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bu ve benzeri hususları Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimleri takip edecektir.”

Haberin Devamı

‘GÜNCELLEME YAPMIŞTIK’

Bahsi geçen Hacı Baba Döner sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “Sayın Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in de olaya müdahil olması ile maliye müfettişleri aynı gün içerisinde işletmemize teşrif etmişler ve tüm mali dökümlerimizi ve satış raporlarımızı incelemişlerdir. Yaşanan talihsiz durum malumunuz geçtiğimiz günlerde yaşanan KDV artışı ile ilgili olarak cihazda güncelleme yapılmış olmasına rağmen halen yüzde 1 olarak görünmesinden kaynaklanmıştır.”