Ekonomi Dünya odalarının başına geçti

Dünya odalarının başına geçti

Paylaş
Dünya odalarının başına geçti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 115 ülkenin ticaret ve sanayi odalarını ve birliklerini bir çatı altında toplayan Dünya Odalar Federasyonu’nun (WCF) Başkanlığı’na seçildi.

Altı aday arasından en yüksek oyu alarak seçilen Hisarcıklıoğlu, 2023-2025 döneminde dünya odalarını yönetecek. Hisarcıklıoğlu, “Bu platformda Türk bayrağını dalgalandırmak benim için büyük bir onurdur” dedi.

Haberin Devamı

TEPE NOKTASI

Hisarcıklıoğlu, şu açıklamayı yaptı: “Ne mutlu ki, TOBB olarak tüm bölgesel, küresel kurum ve kuruluşların yönetimine seçiliyor, ülkemizi ve iş dünyamızı temsil etme onurunu yaşıyoruz. Küresel istişare mekanizmalarının tepe noktalarında yer alıyoruz. Yeni seçildiğimiz bu görev, iş dünyamızın ve oda borsa camiamızın küresel ekonomide neleri başarabileceğinin en önemli göstergesi. Başkanı olduğum 365 oda ve borsamız ile 2 milyonu aşan firmalarımız adına gurur duyuyorum.”

5 ÖNCELİKLİ KONU

Dünya Odalar Federasyonu’nun öncelikli konuları arasında kadının güçlendirilmesi, KOBİ’lerin küresel pazarlara erişiminin geliştirilmesi, KOBİ’lerin dijitalleşmesi ve iş dünyasında sürdürülebilirlik ve iklim konuları yer alıyor. Merkezi Paris’te olan WCF, dünya genelindeki odalar arasındaki bağlantıları güçlendirmeyi, işbirliklerini artırmayı hedefliyor. WCF, her iki yılda bir dünya çapında odaların katıldığı Dünya Odalar Kongresi’ni de düzenliyor.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI GÖREVLERDE

Rifat Hisarcıklıoğlu aynı zamanda Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Yönetim Kurulu Üyesi, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) Başkan Yardımcısı, İslam Ticaret, Sanayi, Tarım Odası (ICCIA) Başkan Yardımcısı, Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) Başkan Yardımcısı, Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı uluslararası görevlerinde de bulunuyor.