Ekonomi Dünyanın en büyük seramiklerini üretecek

Dünyanın en büyük seramiklerini üretecek

Paylaş
Dünyanın en büyük seramiklerini üretecek

NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi’nde törenle hizmete açıldı.

140 milyon Euro yatırım değeriyle hayata geçirilen ve kapalı alanı 126 bin metrekare olan iki fabrikada dünyanın en büyük ebatlı seramikleri üretilecek. Hammaddeden enerjiye kadar her aşamada sürdürülebilir üretim yöntemlerinin kullanıldığı fabrikalardan 5 kıtada 79 ülkeye ihracat yapılacak.

Haberin Devamı

KURŞUN GEÇİRMEZ

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, seramikte dünyanın şampiyonlar ligine girdiklerine vurgu yaparak, “Yerli ve milli seramik ürünlerimizle dünya piyasalarındaki ‘Made in Türkiye’ markasını güçlendireceğiz. Fabrikalarımızda dünyada üretilebilen 160’a 320 ebadındaki en büyük seramik plakaları üretmeye başlıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızla bu seramikleri aynı zamanda kurşun geçirmez şekilde de üretebilir hale geldik. Yeni bir fabrika yatırımını daha kısa süre içinde hayata geçirerek ülke ekonomisine kazandıracağız” dedi.

SON TEKNOLOJİYLE DONATILDI

100. Yıl Fabrikaları’nın, İtalya ve İspanya gibi dünyanın önde gelen seramik üreticisi ülkelerinde bile bulunmayan en gelişmiş teknoloji ile donatıldığını anlatan Güral, şöyle devam etti: “Türkiye’nin büyümesine, güçlenmesine, kalkınmasına daha çok katkı sunarak var gücümüzle çalışıyoruz. Uluslararası piyasalarda kaliteli ve inovatif seramik ürünlerini tercih eden firmaların ilk adresi, inşallah bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da Türkiye ve NG Kütahya Seramik olacaktır.”

Haberin Devamı

ATIKLAR DÖNÜŞECEK

Erkan Güral, 100. Yıl Fabrikalarının, sanayicilikte 1948 yılında dedesi merhum Ali Güral ile başlayan ve 76 yılı aşan yolculuğunun yeni bir kilometre taşı olduğunu da ifade etti. Güral, “Ülkemiz için katma değer yaratırken, çevrenin korunması, atıkların dönüşümü ve karbon ayak izinin azaltılması gibi Türkiye’nin küresel yükümlüklerine de destek veriyoruz” sözlerinde bulundu.