Ekonomi Emekli maaşına ek zam konusu ile ilgili AK Parti'den açıklama

Emekli maaşına ek zam konusu ile ilgili AK Parti'den açıklama

Paylaş
Emekli maaşına ek zam konusu ile ilgili AK Parti'den açıklama

Emekli maaşına ek zam konusu ile ilgili, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den açıklama geldi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, ekonomiye ilişkin torba teklifle ilgili basın toplantısında konuştu. Güler açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız yapıyorlar. Oransal artışlar, bütçe imkanları bunları bir bütün olarak değerlendirmemiz lazım. Hepsi masada değerlendiriliyordu ortaya çıkan net durum olmadığı için buradan herhangi bir şeyi söyleme imkanım yok.

Haberin Devamı

EMEKLİLERE EK ZAM YAPILACAK MI?

Emekli zammı için bakanlıklarda çalışmalar devam ediyor. Netleştiğinde komisyon ya da Genel Kurulda teklife eklenecek. Hepsi masada değerlendiriliyordu ortaya çıkan net durum olmadığı için buradan herhangi bir şeyi söyleme imkanım yok. Kısa çalışma ödeneği devam ediyor.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ İLE İLGİLİ

2025 yılı 31 Aralık ve Cumhurbaşkanımıza uzatma yetkisi veriliyor. Şu ana kadar uygulamadan 650 bin kişinin yararlandığı baz alındığında istihdamın korunması adına önemli bir çalışmaydı süresi bittiği için süreyi uzatmış oluyoruz.

Yarın Meclis’imizde iç tüzük 59’uncu madde kapsamında Dışişleri Bakanımızın ve Milli Savunma Bakanı’mızın pençe kilit harekatı bölgesine sızma girişimi olarak Genel Kurul’umuzu bilgilendirme durumu söz konusu olacak. Yarınki gündemimiz bu şekilde. Daha sonraki günlerde de Somali Aden Körfezi’ndeki asker gönderme tezkeresi ile beraber Meclis çalışmalarımızın gündemi bu şekilde devam edecek."

Haberin Devamı

 EMEKLİ ZAMMINDA NE BEKLENİYOR?

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınında şu ifadeleri kullandı:

Asgari ücrete yüzde 49 zam yapıldı. Memur ve memur emeklilerine yüzde 49.25 oranında zam yapıldı. SSK ve Bağkur emeklileri en az bu oran kadar artış bekliyor. Şu anda SSK ve Bağkur emeklilerinin almayı hak kazandığı 6 aylık enflasyon farkı yüzde 37.57. Burada 11.68’lik memur emeklisine refah payı artışı var.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bir dengelenme olacağından bahsetmişti. Temmuzda yapılacak zamda memur emeklilerinin SSK ve Bağkur emeklilerine göre yaklaşık 4-5 puan az sam alacağı ortada.

Ben yüzde 49.25’lik artışın hem SSK ve Bağkur emeklilerine hem de memur emeklilerine yapılacağını düşünüyorum.

En düşük emekli maaşı şu anda 7 bin 500 TL, yaklaşık 16 milyon emeklimiz var. Bunun yüzde 60 civarı en düşük emekli maaşımı alıyor. 7 bin 500 TL ara dönemde artmamıştı. Yüzde 50’lik bir artışla en düşük emekli maaşının 11 bin 250 TL ile 11 bin 500 TL arasında belirleneceğini düşünüyorum."

Haberin Devamı