Ekonomi En etkin insan kaynakları liderlerinin yüzde 60 kadın

En etkin insan kaynakları liderlerinin yüzde 60 kadın

Paylaş
En etkin insan kaynakları liderlerinin yüzde 60 kadın

DataExpert katkıları ve BMI Business School tarafından 6’ncısı yapılan ‘En Etkin 50 CHRO’ (insan kaynakları yöneticisi) araştırmasının 2023 yılı sonuçları belli oldu.

Ulusal ve uluslararası ölçekte faaliyet gösteren şirketlerin insan kaynakları (İK) liderlerinin yer bulduğu liste, Türkiye ekonomisinin yüzde 65’ini temsil eden yöneticileri barındırıyor. Kadın oranı da her yıl giderek artan listede bu yıl en etkin İK liderlerinin yüzde 60’ını kadınlar oluşturdu. Bu oran geçen yıl yüzde 58’di. Listedeki liderlerin sorumlu oldukları çalışan sayısı ise 1000 ile 70 bin arasında değişiyor.

Haberin Devamı

YENİLİKÇİ VE HIZLI

En Etkin 50 CHRO araştırmasının insan kaynakları alanındaki dönüşümü ve etkiyi gösterdiğine dikkat çeken DataExpert Yönetici Ortağı Yasin Altunkaya, şunları söyledi: “İş dünyasının ve iş yapış şekillerinin hızla dönüştüğü bu dönemde, insan kaynakları alanındaki yenilikçi yaklaşımlara hızlı uyumlanabilen ve işi dönüştürebilen liderlik rolleri de önem kazanıyor. Bu yıl altıncısını belirlediğimiz En Etkin 50 CHRO listesi, liderlerin işteki değişimi nasıl yönlendirdiğini gösterirken aynı zamanda İK’nın dönüşümünün ve gittiği yönün fotoğrafını da çekiyor.”

ÇEŞİTLİLİK ARTIYOR

Bu yılın vurgusunun, İK’nın sadece işe alım ve personel yönetimi işlevi olmanın ötesine geçmesi olduğunu anlatan Altunkaya, “İnsan kaynakları, artık şirketlerin başarısını şekillendiren bir değişimin anahtarı ve lokomotifi konumunda. Bunda listede gün geçtikçe artan başarılı kadın liderlerin payı büyük. Kadınların iş dünyasındaki giderek artan etkisi, şirketlerin daha çeşitli ve yenilikçi bakış açılarına sahip olmasını; uyumlanmasını da hızlandırıyor. Farklı sektörlerdeki İK liderlerinin işbirliği de sektörel çeşitliliği artırıyor” dedi.

Haberin Devamı

ÖDÜLLER ZİRVEDE VERİLECEK

En Etkin 50 CHRO’ya ödülleri, 9 Ekim Pazartesi günü Alarko Holding ve Shell Türkiye ana sponsorluğunda Mandarin Oriental Bosphorus’ta gerçekleşecek CHRO Summit 2023’te verilecek. İnsan kaynakları ve yönetim alanından önemli düşünce önderleri ve karar alıcılara ev sahipliği yapacak CHRO Summit 2023’te 23 üst düzey konuşmacı yer alacak.