Ekonomi 'Enflasyon' değerlendirmesi! Bakan Şimşek duyurdu: Ciddi momentum kaybına işaret ediyor

'Enflasyon' değerlendirmesi! Bakan Şimşek duyurdu: Ciddi momentum kaybına işaret ediyor

Paylaş
'Enflasyon' değerlendirmesi! Bakan Şimşek duyurdu: Ciddi momentum kaybına işaret ediyor

Enflasyon verilerinin ardından değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Kasım ayında da devam eden çekirdek enflasyondaki düşüş cesaret vericidir. Bu, enflasyonda ciddi momentum kaybına işaret ediyor. Yıllıklandırılmış çekirdek enflasyon hedeflerimizle uyumlu' ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon verilerinin ardından değerlendirmede bulundu. "Kasım ayında da devam eden çekirdek enflasyondaki düşüş cesaret vericidir" diyen Şimşek, “Bu, enflasyonda ciddi momentum kaybına işaret ediyor. Yıllıklandırılmış çekirdek enflasyon hedeflerimizle uyumlu” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon verilerinin ardından değerlendirmede bulundu. Kasım ayı enflasyon verileri beklentilerin bir miktar altında gelirken; Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu.

Kasım ayında da devam eden çekirdek enflasyondaki düşüşün cesaret verici olduğunu vurgulayan Şimşek, "Enflasyonla mücadele süreç işi; programımızı kararlılıkla uyguluyoruz, başaracağız" dedi.

Bakan Şimşek şu ifadeleri kullandı:

"Kasım ayında da devam eden çekirdek enflasyondaki düşüş cesaret vericidir.
C endeksindeki aylık artışlar önemli ölçüde zayıfladı:

Eylül %5,28
Ekim %3,72
Kasım %1,96

Bu, enflasyonda ciddi momentum kaybına işaret ediyor. Yıllıklandırılmış çekirdek enflasyon hedeflerimizle uyumlu. Enflasyonla mücadele süreç işi; programımızı kararlılıkla uyguluyoruz, başaracağız."

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün saat 10.00'da kasım ayına ilişkin enflasyon verilerini duyurdu. TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 3,28, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 60,09, 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 61,98 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 53,40 olarak kayıtlara geçti.

Bu şekilde ekim yılında yüzde 61,36 olan yıllık tüketici enflasyonu kasımda ivmelenerek önceki aya göre hızlanmış oldu.

Gıda enflasyonu aylık bazda yüzde 2,78, yıllık bazda yüzde 67,16 oldu.