Ekonomi Fikrine güvenenler bu yarışmaları kaçırmasın

Fikrine güvenenler bu yarışmaları kaçırmasın

Paylaş
Fikrine güvenenler bu yarışmaları kaçırmasın

Yüksek katma değerli yerli teknolojiler geliştirmek adına yapılan inovasyon yarışmaları hızla artıyor.

Yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği bu organizasyonlar, genç girişimcilere sadece finansal destek sunmakla kalmayıp aynı zamanda mentörlük ve iş geliştirme fırsatları gibi ciddi bir platform sunuyor. Ayrıca, bu yarışmalarda başarılı olan girişimler uluslararası arenada tanınırlık kazanma fırsatı da bulurken istihdama da büyük katkı sağlama potansiyeli elde ediyorlar. Siz de ‘Harika bir fikrim var’ diyorsanız bu yıl içerisinde gerçekleşecek şu yarışmaları sakın kaçırmayın.

Haberin Devamı

MEDIAMARKT STARTUP CHALLENGE:

MediaMarkt’ın girişimcilik projesinde geleceğin teknolojilerini kurgulayan şirketlerle, perakendeyi yeniden şekillendirecek girişimcilerin bir araya getirilmesi hedefleniyor. Projeye başvurular, mediamarktstartupchallenge.com adresi üzerinden 7 Ekim tarihine kadar devam edecek. Özellikle ‘Perakende Satış Teknolojileri’, ‘Kurumsal Dijitalleşme ile Çalışan Deneyimini Güçlendirme’ ve ‘Sürdürülebilirlik ve Çevresel Etki Çözümleri’ alanlarında, inovatif değişiklerle fark yaratan uygulamaların değerlendirileceği yarışmada birinci olan proje, MediaMarkt Türkiye mağazalarında pilot uygulama fırsatı yakalayacak.

TÜRKIYE GİRİŞIMCİ BULUŞMASI:

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 3-4 Kasım tarihlerinde Konya’da düzenlenecek etkinlikte hedef, üniversite, sanayi ve kamu işbirliklerinin geliştirilmesi. Bu kapsamda gerçekleşecek yarışmaya başvurular, www.turkiyegirisimcibulusmasi.com.tr adresinden yapılacak. Son başvuru tarihi ise 15 Ekim 2023. Seçilen 100 proje sahibi, sergi alanında ücretsiz katılım ve stand açma hakkına sahip olacak. Ayrıca başarılı olan girişimcilerin projeleri ‘10. GİV Girişimcilik Ödülleri’ programında ödüllendirilecek.

Haberin Devamı

BAŞAKŞEHIR LIVING LAB:

Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab tarafından düzenlenecek yarışmaya ortaokul, lise, yüksekokul, lisans ve lisansüstü öğrencileri ile orta eğitim öğretmenleri ve akademisyenler katılabiliyor. Hedef, katma değeri yüksek, çözüm odaklı, özgün tasarımlı ve yenilikçi projelerin hayata geçirilmesi. Tüm ödüllerin toplamı 750 bin TL. Son başvuru tarihi 17 Kasım 2023 Cuma. Başvurular, www.basaksehir-livinglab.com’dan gerçekleştiriliyor.

HAVACILIKTA İNOVASYON:

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın düzenlediği ‘Havacılıkta İnovasyon ve Dayanıklılık’ yarışmasında amaç, ‘Hava Seyrüsefer Kapasitesi ve Verimliliği’, ‘Güvenlik ve Kolaylaştırma’, ‘Hava Taşımacılığının Ekonomik Gelişimi’ ve ‘Çevre Koruma’ gibi alanlarda yenilikçi fikirleri teşvik etmek. Bireysel veya beş kişilik gruplar halinde girilecek yarışmaya üniversite son sınıf öğrencileri ve yüksek lisans öğrencileri katılabiliyor. Son başvuru tarihi 30 Eylül 2023 olan yarışmanın detaylarına www.icao.int/innovation/ Competition/Pages/default.aspx adresinden ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

EGE’NİN GİRİŞİMCİ KADINLARI:

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar ve Manisa illerini kapsayan bölgede kadın girişimciliğinin görünürlüğünü artırmak, onlara özgüven aşılamak ve başarı hikayeleriyle tüm kadınlara ilham kaynağı olmak için Ege’nin Girişimci Kadınları’ adlı yarışma düzenliyor. ‘En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimci’ ve ‘Kadın İstihdamını En Çok Arttıran Şirket’ ana kategorilerinden oluşan yarışma için son başvuru tarihi 15 Ekim 2023. Başvurular, egeningirisimcikadinlari.kutso. org.tr adresinden yapılabiliyor.

BIG BANG START-UP’TA GERİ SAYIM BAŞLADI

İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nin her yıl düzenlediği girişimcilik etkinliği Big Bang Start-up Challenge için geri sayım başladı. Bu yıl 13-14 Aralık tarihlerinde UNIQ İstanbul’da gerçekleştirilecek olan program, Türkiye ve dünyadan en iyi girişimleri iş ve yatırım dünyası ile buluşturacak. Girişimlere geçtiğimiz yıl 341 milyon TL’yi aşkın ödül, yatırım ve nakit desteği sağlayan Big Bang’in bu yıl çok daha büyük bir kaynak yaratması bekleniyor.

Haberin Devamı

TOPLAM DEĞER 1.5 MİLYAR DOLAR

İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi, her yıl ortalama 500 startup’ı destekleyerek Türkiye ekonomisi için milyonlarca dolarlık katma değer yaratıyor. Kurulduğu 2011 yılından bu yana, 4 bin 200’den fazla teknoloji girişimini destekleyerek bin 400’ünün şirketleşmesine katkı sağlayan İTÜ Çekirdek, girişimlerin 10 bin kişiye istihdam yaratmalarına ve 150 milyon dolar yatırım almalarına destek oldu. Kurum bünyesinde yer alan girişimlerin oluşturduğu toplam değerleme ise 1.5 milyar dolara ulaştı.

PROMOSYONDAN DEV İHRACAT

Başta KOBİ’ler olmak üzere her ölçekten işletmeye tanıtım ve promosyon çözümleri sunan PROMOGIFT İstanbul fuarı, 21 Eylül’de Tüyap Beylikdüzü’nde kapılarını açıyor. Çoğunluğu yerli üretici 100’ün üzerinde markanın katılacağı fuarda, ‘Kurumsal Tanıtım Ürünleri’, ‘Promosyon Baskı Sistemleri’, ‘Kırtasiye ve Ofis Aksesuarları’, ‘Teknoloji ve Elektronik Eşya’, ‘Matbaa Ürünleri’ ve ‘Geri Dönüşümlü Ürünler’ ana kategorilerinde binlerce yeni ürün görücüye çıkacak. Fuar sayesinde sektörde yılsonuna kadar 1 milyar dolarlık ihracat hedefleniyor.

Haberin Devamı

TEŞEBBÜSLERE TEKNOLOJİ OFİSİ

Girişimcilerin ve işletmelerin şirket kuruluşundan vergi süreçlerine kadar tüm ihtiyaçlarını tek çatı altında toplayan online platform Mükellef, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Türkiye’nin ilk özel teşebbüs teknoloji geliştirme merkezi olan Ankara TEKMER’de teknoloji ofisi açtı. Şirket, yeni teknoloji merkezinde girişimcilerin kuruluş süreçlerinde hayata geçirecekleri işin detaylarına, faaliyet alanlarına ve yatırım planlarına yönelik yapay zekalı uygulamalar geliştirecek.