Ekonomi Genç finansçılar yetişecek

Genç finansçılar yetişecek

Paylaş
Genç finansçılar yetişecek

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ve IFCap Building işbirliğinde düzenlenen ‘Katılım Genç Gelişim Programı’nın (KGG) dördüncüsüne başvurular başladı.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Katılım Genç Gelişim Programı, dünyada ve Türkiye’de yükselen değer olan katılım finans alanında insan kaynağı potansiyelini geliştirmek ve sektöre nitelikli, uluslararası rekabete açık yeni yetenekler kazandırmak amacıyla düzenleniyor. Program için başvurular, 20 Kasım 2023 tarihi gün sonuna kadar devam edecek.

Haberin Devamı

KİMLER KATILABİLECEK?

Programa 1 Ocak 1995 ve sonrasında dünyaya gelen, üniversitelerin lisans son sınıf, yüksek lisans/doktora öğrencisi olan veya üniversite mezunu, finans alanında kariyer hedefleyen, katılım finansa ilgi duyan, kişisel gelişimine önem veren tüm genç yetenekler başvuru yapabilecek. İlk aşamasında 4 haftalık eğitim ve sertifikasyon programı olan KGG ile katılımcılara, alanında uzman eğitmenlerce hem yerel hem de uluslararası dinamiklere uygun nitelikte içerikler aktarılacak ve program sonunda yapılan sınavlarda başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanacak.

HEDEF 10 BİN KİŞİYE ULAŞMAK

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, programın alanında ilk olma özelliği taşıyan, Türkçe ve İngilizce dillerinde iki aşamalı olarak düzenlenen bir program olduğunu belirtti. Aşan, “Önümüzdeki dönemde katılım finansın insan kaynağı ihtiyacının hızla artacağını düşünmekteyiz. Katılım Genç Gelişim Programı ile 2025 yılı sonunda toplamda 10 bin gencimize ulaşarak hem katılım finansın insan kaynağı havuzunu hem de katılım finansa yönelik farkındalığı gençlerimiz arasında artırmayı hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı