Ekonomi Gençler beyaz yaka yerine esnaflığı seçiyor

Gençler beyaz yaka yerine esnaflığı seçiyor

Paylaş
Gençler beyaz yaka yerine esnaflığı seçiyor

İstanbul’daki esnaf sayısı, son iki 2 yılda 30 bin kişi artarak 274 bin oldu. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, esnaf sayısının artmasıyla çalışan ihtiyacının da arttığına dikkat çekti.

Yılmaz, ”Gençler beyaz yakalı mesleklerin yerine, esnaflığı tercih etmeye başladı. Meslek değiştirip, ustalık belgesi almak isteyenlerin sayısı da arttı. Bazı mesleklerdeki esnaflar ise iş yoğunluğundan, vatandaşın taleplerine yetişemiyor” dedi.

Haberin Devamı

90 BİN ÇIRAK İHTİYACI

Yılmaz, pandemi sonrası zor bir süreci geride bırakan esnafın işlerini büyüttüğünü ve yanında çalışacak usta adayı aradıklarını belirterek, “En çok eleman arayan meslekler lokanta, berberkuaför, tekstil atölyeleri, terzi, marangoz. Asgari ücretin üzerinde bir maaş sunulmasına rağmen, eksik eleman sorunu çözülmüyor. İstanbul’daki esnafımızın 90 bin civarında çalışan ve çırak ihtiyacı var. İstanbul’daki esnaf ve sanatkârlar İşkur vasıtasıyla, Mesleki Eğitim Merkezleri’ne başvurarak işçi talebinde bulunuyor. Ama birçoğu çalışacak işçi bulamıyor” dedi.