Ekonomi Gıda devinden 80 gün 'fiyat sabitleme' kararı

Gıda devinden 80 gün 'fiyat sabitleme' kararı

Paylaş
Gıda devinden 80 gün 'fiyat sabitleme' kararı

Türkiye’nin önde gelen perakende devleri, enflasyonla mücadele kapsamında ya fiyat sabitliyor ya da indirim seferberliği başlatıyor.

Ramazan ayına sayılı günler kala bu anlamda ilk adımı Reis Gıda attı. Şirket, 80 gün boyunca temel kuru gıda ürünleri olan pirinç, bulgur, kırmızı ve yeşil mercimek, kuru fasulye ve nohut gibi paketli ürünlerinin fiyatlarını dondurma kararı aldığını duyurdu. Şirket, 20 Ocak tarihinde açıkladığı fiyat listesini, 11 Mart tarihinde başlayacak Ramazan ayı sonuna kadar artırmayacak.

Haberin Devamı

ENFLASYONLA MÜCADELE

Konuyla ilgili açıklama yapan Reis Gıda Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, enflasyonla mücadelenin sadece hükümetlerin görevi olmadığını, iş dünyasının da sorumlulukları arasında yer aldığını dile getirerek şu değerlendirmeyi yaptı: “Mübarek Ramazan ayı, kuru gıdaların tüketiminin arttığı bir dönemdir. Yanı sıra kış aylarında mevsimsel olarak da tüketici talebi yükselir. Bu karar, şirketin piyasadaki fiyat dalgalanmalarına karşı tüketicileri koruma taahhüdünü ve sosyal sorumluluk anlayışını ifade etmektedir.” Uygulamanın diğer şirketler için de örnek teşkil etmesi bekleniyor.

26 ÜLKEYE İHRACATI VAR

Benzer uygulamaları 1995, 2001, 2008 yıllarında ve pandemide yaptıklarını hatırlatan Mehmet Reis, “2022 yılında da temel gıda ürünlerindeki KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi sürecinde de satış noktalarıyla gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda tüketicilere yüzde 7’lik ek bir destek sağlanmıştır. Toplumumuz yararına uygulamalarımızı artırarak sürdüreceğiz” dedi. 4 kıtada 26 ülkeye ihracat yapan şirketin pirinç ve bakliyatta yıllık üretim kapasitesi 129 bin ton.

Haberin Devamı