Ekonomi İnsansız helikopterle yeni sayfa açtı

İnsansız helikopterle yeni sayfa açtı

Paylaş
İnsansız helikopterle yeni sayfa açtı

Pasifik Teknoloji, şubat ayında halka açılmasının hemen ardından Türkiye’nin ilk insansız helikopteri Alpin ile adını duyuran Titra Teknoloji AŞ’nin yüzde 51’ini 478 milyon 197 bin liraya satın aldı.

Titra Kurucu Ortağı M. Selman Dönmez’i de Pasifik Teknoloji Genel Müdürü olarak atadı. Satın almanın Pasifik dışında ülke için de kritik olduğuna dikkat çeken Pasifik Group CEO’su Nusret Dur, şunları söyledi:

Haberin Devamı

KURUMSAL ÇATI ALTINDA

“2019 yılından itibaren teknoloji alanına yatırım sağlıyoruz. Siber güvenlik ve ulaştırma sektörüne yönelik yazılımlar teknolojik altyapı gibi yatırımlarımızı halka arz ile beraber kurumsal bir çatının altında toplayıp halka arz sürecini tamamladık. Titra birlikte yol yürüyeceğimize inandığımız ve potansiyel gördüğümüz bir alanda faaliyet gösteren bir şirketti.”

KAMİKAZE SİSTEMLER

Titra Teknoloji, son üç yılda güvenlik ve savunma alanında Türkiye’nin ilk insansız helikopteri Alpin’in yanı sıra DELİ Taktik Kamikaze Sistemi, PARS Gözcü İHA ve sürü yeteneklerinin eklendiği insansız sistemler geliştirdi. Titra Teknoloji, savunma sektörünün yanı sıra sağlık teknolojileri, yapay zeka sistemleri, bilişim ve akıllı şehirler alanlarında da ürün geliştiriyor.

Haberin Devamı

DİKİNE İNİŞ VE KALKIŞ STRATEJİK ÖZELLİK

Pasifik Teknoloji Genel Müdürü Selman Dönmez ise dikine iniş ve kalkışın özellikle gemi platformlarına, iniş pistinin olmadığı noktalara, iniş ve kalkış yapabilme kabiliyetleri açısından savunma sektörü için çok kıymetli bir özellik olduğuna dikkat çekti. Dönmez, “2020 yılının Ekim ayında Titra’yı kurumsal yapı haline dönüştürdük, onun öncesinde bir bilişim şirketimiz altında bu Ar-Ge çalışmalarını başlatmıştık. 2020’nin aralık ayında ilk uçuşlarımızı gerçekleştirdikten sonra, insansız helikopterlere gerçekten çok büyük bir ilgi oluştu” diye konuştu.