Ekonomi Medicana'dan ortaklık açıklaması

Medicana'dan ortaklık açıklaması

Paylaş
Medicana'dan ortaklık açıklaması

Medicana Sağlık Grubu'nun açıklamasında, Acıbadem Sağlık Grubu'nun da yüzde 75 hissedarı olan IHH grubuyla ortaklık görüşmelerine devam edildiği belirtilerek, "Bir grubun diğer grubu satın alması değil, stratejik ortaklık söz konusudur" denildi

'Medicana Sağlık Grubu tarafından yapılan açıklamada, grup hakkında yayınlanan çeşitli haberler nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Grubun 5-6 farklı grup ile stratejik ortaklık görüşmelerini sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, son bir yılda yoğunlaşan bu görüşmeler sonrasında Acıbadem Sağlık Grubu'nun da yüzde 75 hissedarı olan IHH grubuyla ortaklık görüşmelerine devam edilmesi kararı verildiği hatırlatıldı.

Bu aşamada sadece, IHH grubu ve Türkiye'de ortağı olduğu Acıbadem Grubu ile "due diligence" sürecinin başlatıldığı aktarılan açıklamada, "Süreç devam etmektedir. Ön protokolde; bir grubun diğer grubu satın alması değil, stratejik ortaklık söz konusudur. Grubumuz yoluna 'Medicana Sağlık Grubu' olarak devam edecektir. Bu stratejik ortaklık ile Medicana Sağlık Grubu'nun, ulusal ve uluslararası yatırımlarına ivme kazandırılması ve daha geniş bir hizmet ağına kavuşturulması hedeflenmektedir" bilgisine yer verildi.

Haberin Devamı

AA