Ekonomi İsrail ile gaz ve su projeleri rafa kalktı

İsrail ile gaz ve su projeleri rafa kalktı

Paylaş
İsrail ile gaz ve su projeleri rafa kalktı

İsrail ile imza aşamasında olan projeler rafa kaldırıldı. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, “İsrail'in tutumuna göre bu projelerin yürüyüp yürümeyeceğine bakarız” dedi

Her şey İsrail’e bağlı

Haberin Devamı

İsraille yaşanan sorunlar nedeniyle anlaşma aşamasında olan su ve gaz projeleri rafa kaldırılıyor. İsrail’in Filistin’e yönelik tutumunu değiştirmesi ile projeler tekrar gündeme gelecek.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Kalkınma Ajansları ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) destek olmak için yaptığı anlaşmanın imza töreninde konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, şu değerlendirmeyi yaptı:

Anlaşmalara rezerv koyarız

“Türk toplumu bu olay karşısında tavrını ortaya koymuştur. Ticari alanda anlaşmaları askıya alır ya da rezerv koyarız. Burada gaz ve enerji sektörlerine ilişkin ticari projeler söz konusu. İsrail’in tutumuna göre bunların yürüyüp yürümeyeceğine bakarız.”

Haberin Devamı

Toplantıda üç kurumun KOBİ’lere destek için ortak fon kuracağını söyleyen Cevdet Yılmaz, bu fondan sağlanacak destekle KOBİ’lere kredi kullandırılacağını belirtti. Yılmaz, “Üç kurum karşılıklı olarak fon transferi yapacak” dedi.

KOBİ’lere destek için birleştiler

KOSGEB, Kalkınma Ajansları ve DPT’nin imzaladığı protokolle, KOBİ’lerin rekabet gücünü geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılacak. Üç kurum KOBİ’ler için ellerindeki verileri paylaşacak.

KOBİ’ler için hazırlanacak proje ve programlar hakkında ortak tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yürütecek. KOBİ’ler için finansman modellerinin geliştirilmesi, destek programları ve proje bazında birlikte çalışma yapacak. KOBİ’lere destek için karşılıklı kaynak transferi yapılacak.